Last news in Fakti

3 Ноември, 2013 13:00 2 862 1

Арести след нападението в София

  • издирват

Продължава издирването на нападателя

Полицаи продължават издирването на заподозрения за нападението над 20-годишната Виктория. От събота върви засилена полицейска акция в столицата, особено по адреси на бежанци.
 
Следобед вчера главният секретар на МВР Светозар Лазаров съобщи, че полицията е разпознала нападателя и го издирва.  Предприети са необходимите действия за установяване на самоличността на 59 човека. От тях 13 човека не са разполагали с документи за самоличност и са задържани в полицейските управления, съобщиха днес от МВР.
 
От полицията отказаха да съобщят имената на нападателя. "Стандарт" обаче е научил, че заподозреният е 20-годишен алжирец и е влязъл в страната ни нелегално през турско-българската граница в началото на годината. Той е бил задържан в ареста в Хасково, а след това преместен за кратко в бежанския лагер край града, тъй като заявил, че е бежанец и иска статут. Първоначалната му проверка показала, че няма криминални регистрации. На властите заявил, че ще чака документите си извън лагера, тъй като можел да се издържа сам. Той все още не е получил официални документи. За сметка на това обаче вече има регистрация за хулиганство у нас. От МВР разкриха, че и друг път чужденецът е бил задържан заради груби прояви.
 
Днес в 13 часа симпатизанти на ВМРО ще поведат шествие от пилоните на НДК срещу приютяването на бежанци. Според тях страната ни е изчерпала всичките си ресурси и не трябва да приема повече чужденци.
 
Партия Атака, нечело с лидера Волен Сидеров, пък организира протест пред Министерството на вътрешните работи във връзка с проблемите с бежанците и нелегалните емигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IVAN

    0 0 Отговор
    E VOLEN PROTESTIRA SAM SRE6TU SEBE SI NALI E NA VLAST