Last news in Fakti

6 Ноември, 2013 08:51 7 321 8

В Гърция е задържан нападателят от ул. “Пиротска” - Обновена в 10.12 ч.

  • салахедин бин аладин-
  • пиротска-
  • издирват

Интимният партньор помогнал на Салахедин бин Аладин да избяга в Гърция

Задържан е издирваният алжирски гражданин Салахедин бин Аладин, съобщиха от МВР. Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров ще съобщи подробности по-късно през деня.

20-годишната Виктория беше нападната събота сутринта по време на своята смяна в магазин. Момичето беше намушкано с нож няколко пъти при въоръжен грабеж на столичната улица „Пиротска”.

Около 2 ч. през нощта срещу събота, продавачката в магазинче за хранителни стоки видяла, че човек се опитва да вземе нещо. Тя се е опитала да го спре и той я е наръгал.

Мъжът успял да отмъкне около 300 лева от касата на магазина, след което избягал. Разследващите разполагат с видеозапис от камерите в района, от които се вижда целият развой на инцидента.

Виктория беше откарана в "Пирогов" с порезни рани в областта на главата и ръцете. Няма опасност за живота й.

20-годишният алжирец Салахедин Бин Аладин е бил заловен от гръцката полиция при опит да влезе в южната ни съседка. В момента се намира в полицейски участък в Орестиада.

Това каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров пред журналисти за задържането на нападателя на Виктория.

Салахедин бин Аладин е задържан около 20,40 ч. снощи, когато служителите на МВР са получили информация от гръцките служители от участък Орестиада.

Установен е и негов помагач, който е от София, и който е осъществявал логистиката по транспортирането му извън границата. Двамата са били в интимни отношения.

За издирването на Бин Аладин полицията е блокирала района на село Мезек в област Хасково, община Свиленград, тъй като е имало информация, че издирваният е направил опит да напусне България през границата с Гърция.

Полицията е блокирала селото, а служители на "Гранична полиция" са блокирали границата. Той е бил задържан от гръцка страна.

В момента пътува към София, като е изпратен екип, който да го докара.

 

Случаят с малката Мария и тази операция показват, че имаме изключително добро взаимодействие с гръцките колеги – заяви главен комисар Светлозар Лазаров

Главният секретар на МВР представи пред журналисти детайлна хронология на работата по случая:

В неделя, 3 ноември, часове след регистрираното нападение над 20-годишно момиче в София, е установена самоличността на алжиреца. „Колегите предприеха процесуално-следствени действия, с които да обективират всичко в досъдебното производство. Впоследствие лицето беше обявено за издирване“ – добави главен комисар Лазаров. 
Около 19 часа в понеделник получихме сигнал от добросъвестен гражданин, който съобщи, че издирваният е видян на територията на Пловдив. Според информацията, той е пристигнал там същия ден с такси. Целта впоследствие е била извеждането му от страната. Блокирахме района на хотел „Лайпциг“ в Пловдив. Колегите щурмуваха един адрес, където е пребивавал, но е успял да напусне района с такси, наето от пиацата пред хотела. Насочил се е към с. Мезек, Свиленградска община, на 5 километра от гръцката граница. Проведохме отново оперативно-издирвателни мероприятия, блокирахме селото, а служителите на „Гранична полиция“ блокираха границата. Тези действия се развиха към 23 часа вечерта в понеделник. Своевременно, тъй като имахме информация, че издирваният се подготвя да премине в Гърция, за да продължи към Кипър, колегите направиха координация с гръцката полиция и започна съвместна операция. 
Вчера през целия ден продължи търсенето на територията на Мезек със съдействието на местните жители. Изказвам благодарност - и на хората от селото, и на кмета, и на ловната дружинка – те работиха заедно с нашите колеги. След двете „прочиствания“ в Мезек се установи, че той не е там, започна паралелно „прочистване“ от границата към вътрешността – паралелно на наша и на гръцка територия. Операцията продължи в тъмната част от денонощието. Около 20.40 часа снощи колегите получиха информация от гръцкия полицейски участък Орестиада, че Салахедин Бин Аладин е задържан на гръцка територия. Около 21.30 часа го доведоха на Ново село, предаден е със съответния протокол и е настанен в участъка на „Гранична полиция“ на ГКПП-Капитан Андреево. Предстои да бъде транспортиран в София от служители на СДВР.
Цялото придвижване на лицето от София през Пловдив до Мезек е обективирано със съответните процесуално-следствени действия – адресите, на които е пребивавал, придвижването му до границата – всичко е „облечено“ процесуално със съответните разпити на свидетели. В София е задържан и помагачът на алжиреца, български гражданин, който на практика е осъществил цялата логистика по извеждането му от страната.      
Само в последните седмици случаят с малката Мария и тази операция показват, че имаме изключително резултатно взаимодействие с гръцките колеги. Много добра е и работата с прокуратурата, подчерта главният секретар на МВР. Той благодари на министър Йовчев, „който направи изключително добра комуникация с вътрешния министър на Гърция по време на наскорошното си посещение и то вече дава резултати при съвместната работа на професионално ниво“.

Днес към 17.30 часа задържаният алжирски гражданин е транспортиран от ареста на Гранична полиция ГКПП-Капитан Андреево в СДВР.  Столични криминалисти продължават работата по изясняването на случая съвместно с прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Царево Царево

    3 0 Отговор
    opit za ubiistvo 6- 7 g zatvor
  • 2 Shmeker

    6 0 Отговор
    Лошо че са го хванали. Трябваше да бъде наказан преди да го хванат..
  • 3 Георги Воденичарски

    8 0 Отговор
    Добре, че са гръцките полицай за да го заловят.
  • 4 Playlist440993 .

    4 1 Отговор
    Onzi den slu6ah kak edna jena i dadaha 10 godini za krajba na 200 000 leva . A za ubiistvo davat po 5 ? Nqkoi hora 6te si napravqt izvoda 4e v Bulgaria e po-dohodno da si naemen ubiec otkolkoto kradec.
  • 5 PROFESIONALISTA

    6 0 Отговор
    Сега трябва да го оставят в някой наш затвор и да му причинят тотални необратими разкъсвания на аналния тракт и да се наложи да му инплантират изкуствен силиконов имплантант, за да му осигурят жалкия живот от там нататък.
  • 6 диканеца

    0 0 Отговор
    Ако полицията беше показала снимка веднага щяхя да го заловят още в София а не да гонят ;михаля;по гръчко.А те чакаха някои друг да им свърши работата-в случая една от телевизиите и както се пее ;на грицката граница дренките узряха гръцките гранияри и т.н.
  • 7 Пламен Пепелов

    3 0 Отговор
    и кво, излиза, че родният граничен контрол е гола вОда, после що имало м...ли, тва де цигани от Африка и къде ли не, добре, че са гръцките полицаи, че наще още щяха да си го дирят из Софето , сигурно полицайте във Византия са някви СУПЕР мени
  • 8

    0 0 Отговор
    са какво ли ще му праят в затвора на цигането