Last news in Fakti

21 Август, 2023 13:41 2 270 10

Повдигат нови обвинения на насилника над 18-годишната Дебора

  • георги николаев-
  • насилие-
  • дебора

Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия, който е с определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено срещу него за закана с убийство

Повдигат нови обвинения на насилника над 18-годишната Дебора - 1

Районна прокуратура - Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги Николаев и ще му повдигне нови обвинения. Това се случва след подробен анализ на всички налични доказателства по случая.

След извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, включително допълнителен разпит на пострадалата Дебора, писмени доказателства, включително допълнителна съдебномедицинска документация, представена от процесуалния представител на пострадалата, изготвените заключения по назначените експертизи – комплексна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура - Стара Загора обединяват разследванията по двете досъдебни производства спрямо Георги Николаев и предстои да му повдигнат нови обвинения.

"Към момента състоянието ѝ се подобрява бавно и постепенно, но все още изпитва затруднения - кошмари сънува, ограничава връзките си с останалия свят, затворена е в себе си. Така че травмата и шока трудно биха могли да бъдат преодолени за такъв кратък период. Информацията ми към момента е, че са нанесени две средни телесни повреди на доверителката ми, което ще измени квалификацията на самото деяние", коментира адвокатът Делян Славов.

Новите квалификации са за извършени три престъпления.

Престъплението по чл. 143, ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в стая в апартамент, той е принудил Дебора да претърпи нещо противно на волята си, като остригал част от косата ѝ и употребил сила - удар с юмрук. Наказанието по този чл. се наказва със затвор до 6 години.

Престъплението по чл. 131, ал.1, т.5 и т.9 вр. чл. 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора, с особена жестокост и по особено мъчителен начин е причинил на пострадалата двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временна опасност за живота и прорезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото. Чл. 131 а е за случаите на опасен рецидив при телесна повреда. За тежка телесна повреда наказанието е от 8 до 15 години затвор, а за средна - от 5 до 12.

Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия, който е с определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено срещу него за закана с убийство по чл. 144, ал.3, вр. чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс. При чл. 144 наказанието е 6 години лишаване от свобода, когато става дума за закана за убийството и домашно насилие.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !?!?!?

    10 0 Отговор
    И каква е поуката от цялата тази история? Ако искате справедливост обръщайте се към медиите. Възпитавайте децата си да не бъдат наслници или жертви.
  • 2 Некой си

    18 1 Отговор
    Сега този ще бъде жертвеното агне на корумпираната ни държавица.Такива работи се вършат от 34 г.в територията.Малшанс.
  • 3 Развеселен

    10 13 Отговор
    Мога да си представя как преминава животът му в обща килия.
    Старите пандизчии обичат такива попълнения, защото надзирателите добиват временна загуба на слуха.
    Няма как да чуят писъците на "мъжкаря"!

    Коментиран от #4

  • 4 Учуден

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "Развеселен":

    При теб така ли стана?

    Коментиран от #8

  • 5 Хахаха

    15 10 Отговор
    От лека станаха две средни телесни повреди, черепно-мозъчна травма и обезобразено лице без нито един белег по него, чакаме с нетърпение следваща съдебна експертиза с три тежки повреди, може даже и смъртен акт да издадат:)

    Коментиран от #6

  • 6 Зигмунд

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Големият проблем е че на мнооого елементи, като тоя и като теб мястото им е в панделата. Докато не се напълнят затворите с истинските престъпници, а не кокошкари, няма да се оправи държавата. Такива само за външен вид трябва да ги прибират на топло и за нагло държание.
  • 7 ИВАН

    12 3 Отговор
    Пълни глупости са това - акция на службите е, дали са му на тоя някой лев и ще полежи малко, но го раздухват случая до небето, заради истанбулската конвенция - амер. правителство иска да я приемем
  • 8 Развеселен

    1 9 Отговор

    До коментар #4 от "Учуден":

    Ти как си си осигурил телефон в пандиза?!
    Четеш ли статиите писани за теб, между сеансите?
  • 9 Няма страшно

    6 2 Отговор
    Баща му гледа толкова добитък! Ще го продаде и ще отърве добичето! Обаче жена му какъв километраж ще навърти преди отново да го види?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.