Last news in Fakti

8 Декември, 2023 16:27 1 161 11

Полицаи във Врачанско задържаха 52-ма мигранти, открити в два товарни автомобила

  • полицаи-
  • враца-
  • мигранти-
  • товарни автомобили

Лицата са от сирийски и иракски произход

Полицаи във Врачанско задържаха 52-ма мигранти, открити в два товарни автомобила  - 1
Снимка: БГНЕС

Общо 52-ма мигранти са били открити в два товарни автомобила, проверени от органите на реда във Врачанско, съобщиха от ОД на МВР-Враца, цитирани от БТА. Едната проверка е извършена на околовръстния път на Враца, снощи, в 19.50 ч. В спрян за проверка „Мерцедес Спринтер“, управляван от 54-годишен мъж от Пловдив, са установени 30 чуждестранни граждани, от които деветима с документи за статут на кандидат-бежанци, а останалите - без документи.

Другата проверка е извършена минути по-рано, край мездренското село Руска Бела. В товарния автомобил, управляван от 33-годишен водач от с.Арчар, община Видин, са открити 22-ма чужденци. От тях само четирима са имали документи за кандидат-бежанци, останалите не са представили никакви документи.

Задържаните са от сирийски и иракски произход, съобщи днес заместник районният прокурор и говорител на Районна прокуратура - Враца Емилиян Костов. По думите му автомобилите са спрени в рамките на специализирана операция на Агенция "Митници" за разпространение на акцизни стоки.

Сред мигрантите има малолетни, непълнолетни, жени и мъже. Една от жените е била обезводнена, оказана ѝ е помощ, всички са прегледани от медицински екип, общото им състояние е добро, не са установени здравословни проблеми, съобщи и началникът на отдел "Разследване" от Областната дирекция на МВР във Враца Калин Кръстев.

Днес се провеждат разпитите на чуждите граждани. Тепърва ще се изяснява дали случаите имат общо помежду си или са част от различни канали. Иззети са множество вещи, които имат отношение към извършеното престъпление, съобщи още заместник районният прокурор Костов.

Той допълни, че предстои задържането на двамата водачи за срок до 72 часа и впоследствие внасяне на искане за мярка за неотклонение "задържане под стража". Образуваните досъдебни производства са по чл. 281, ал. 2 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода от две до 10 години.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Границата

    1 0 Отговор
    се пази , никакви пречки за Шенген - пълно доверие !
  • 2 Тити

    1 0 Отговор
    Ооооооо колко сигурни граници имаме направи за Шенген.
  • 3 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Да ги изпратим на Австрия за Шенген.
  • 4 А легални

    0 0 Отговор
    такива има ли? Това евфемизъм за "откровени престъпници" ?ли е

    Коментиран от #8, #11

  • 5 Шопо

    1 7 Отговор
    Пуснете ги те не са заплаха за нашата страна, тяхната цел е Германия.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Шопчето

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шопо":

    Когато бюрократите от ЕС ги "преразпределят" и ни ги върнат - тогава ли чак ще разбереш по трудния начин за кого са заплаха!!!?
  • 7 Макето

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шопо":

    За нашата страна още (повтарям бавно за такива като тебе: О Щ Е!) може и да не са заплаха, но за стотиците хиляди българи в ЕС тия отдавна СА заплаха : преди броени дни един аллахакбаровец приклал някакъв немец в Париж ( със същия "успех" на негово място можеше да се окаже и българин) . Тия, кога им дойде кефа, не питат българин ли си, литовец ли си или ирландец - стига да не си им от мирната религия" - значи си подходящ чрез тебе да си заработят девиците за рая!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.