Last news in Fakti

13 Декември, 2023 15:11 1 670 2

Отдел "Икономическа полиция" към ГД "Национална полиция" разби престъпна схема за данъчни измами

  • полиция-
  • схема за данъчни измами

Извършени са претърсвания на 14 адреса, един от които - в условията на неотложност, на територията на София, Перник и Драгоман

Отдел "Икономическа полиция" към ГД "Национална полиция" разби престъпна схема за данъчни измами  - 1

Служители на отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП извършили предварителни проверки, които довели до образуване на две досъдебни производства за данъчни престъпления в особено големи размери.

Разследването било поето от колегите им от отдел „Разследване“ в главната дирекция и е наблюдавано от Софийска градска прокуратура. По първоначални данни, престъпната схема била изградена чрез търговски дружества, част от които с реална дейност, които укривали данъци посредством изградена верига от т.нар. „спящи“ фирми и такива с „липсващ търговец“, като последните, на които са били начислявани загубите, са били собственост на граждани на страна извън Европейския съюз.

През вчерашния ден са извършени претърсвания на 14 адреса, един от които - в условията на неотложност, на територията на София, Перник и Драгоман. Оттам са иззети множество веществени доказателства – компютри, документи, касови апарати, съотносими към организираната престъпна схема. Работата по двете досъдебни производства продължава под надзора на прокурори от Софийската градска прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ехехххееее браво бе

    3 0 Отговор
    е това е голямо крадене . истинските пари . хакерите нищо не са . сега ще се напълни касата . нема спартак няма вис или кой да е барета мутра крадец . ще напълнят кафеза .
  • 2 Пловдив

    6 0 Отговор
    Готов съм да се обзаложа,че разследването ще стигне до някой от олигарсите(вероятно онова комунистическо протеже Ицо Ковачки!) и всичко ще приключи скоропостижно. Прокурорът ще купи нов джип на любовницата си,съдията по една спортна кола на синовете си,милиционерчетата от икономическа ще минат с по някоя почерпка,а политика който осъществява чадъра ще получи скъпа вила в Гърция например! Нека по новините да продължават да дъвчат темата,за някаква си съдебна реформа.