Last news in Fakti

10 Януари, 2024 22:19 3 650 13

Проговори една от жертвите на лихварската дейност на обвиняемия за убийството на Кирил Русев

  • жертва-
  • лихвар-
  • убиец-
  • кирил русев

За да купи парцел за строителство на жилищна кооперация, през 2018 г. Теменуга Стойчева взима заем от Стоян Александров и ипотекира ресторант за 950 000 евро като гаранция

Проговори една от жертвите на лихварската дейност на обвиняемия за убийството на Кирил Русев - 1

Ексклузивно пред bTV говори последната жертва на лихварската дейност на Петър Александров, обвиняем за убийството на Кирил Русев и син на покойния бивш финансов министър Стоян Александров. Обвиняем за бруталното убийство е и собственикът на погребална агенция Александър Кинов.

Екипът ни се срещна с бизнес дама, която е взела заем срещу лихва от Стоян Александров. Теменуга Стойчева комуникира единствено със сина му Петър. По думите ѝ с фалшиви документи, принуда и заплахи, той ѝ отнема ресторант за близо 1 млн. евро. Ден преди убийството на Кирил Русев, тя търси полицията за помощ.

За да купи парцел за строителство на жилищна кооперация, през 2018 г. Теменуга Стойчева взима заем от Стоян Александров и ипотекира ресторант за 950 000 евро като гаранция.

„Първоначалната ни уговорка беше да е 10% лихва, но докато стигнем от центъра до неговия офис, каза, че баща му се обадил и тя вече била 11%. За 20 минути лихвата се покачи с 1%, а наказателната лихва е безобразна“, разказва жената.

По думите на Теменуга Стойчева в средата на 2019 г. Петър Александров иска заема да се изплати предсрочно и да му се издаде пълномощно, за да продаде ресторанта.

„Аз съм обект на 4 години тормоз, от 2019 г. тормоз, за да открадне имотите ми, да открадне труда ми“, казва жената.

До момента жената е загубила ресторанта, още един имот и е платила над 200 000 лв. лихви. А ден преди убийството на Кирил Русев разбира, че заради дългове към Александров в луксозен имот от 500 квадрата ще влиза частен съдебен изпълнител, въпреки че не е ипотекиран. Затова търси полицията. След намесата на СДВР е наложена възбрана върху имота.

Междувременно трима гранични полицаи са отстранени, докато се изясни как на 4 януари обвиняемите за убийството на Кирил Русев са напуснали България към Сърбия с личната карта на убития. Отстранени са служителите, които са били на смяна в този момент.

Според разследващите физическият извършител на убийството е Александър Кинов, а оръжието най-вероятно е на Александров. И двамата обвиняеми продължават да мълчат пред разследващите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъвто

    61 2 Отговор
    бащата министър , лихвар , "банкер" и далавераджия , такъв и сина му ! А госпожата Теменуга , странно , че има какво да заложи в банка за кредит , взема пари от лихвар ?

    Коментиран от #3

  • 2 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    55 4 Отговор
    Защо тази госпожа проговаря точно сега и защо не е взела кредит от банка, след като лихвата от Александрови й е била висока? Нима някой я е карал да влезе в устата на вълка?
  • 3 Поговорка

    32 4 Отговор

    До коментар #1 от "Какъвто":

    Кьорав карти не играе!
  • 4 Демокрацията не прощава

    30 8 Отговор
    А сега дружно: "Кой не скача е червен!"

    Коментиран от #10

  • 5 Никой не може да отрече

    35 1 Отговор
    Имаме независима съдебна власт!
  • 6 Aлфа Bълкът

    42 1 Отговор
    А бе тъй като чета, май май са се намерили тарикатите едни други. Жертвата и той игрални домове имал, тази пък щяла имот да купува, жилищна кооперация да строи.
    Що не ходят от банките да теглят, значи и на тях не им е чиста работата?
  • 7 Ей, това “жертва на

    25 4 Отговор
    Лихвари” е оксиморон! Може би си жертва на собствената си глупост или алчност, но на някой, при когото сам си отишъл, молил за пари, приел и подписал условията на кредита…!!! Извинявайте!
  • 8 Алчност

    15 1 Отговор
    Не им стигнаха пари на някои.Ако богатите плащат данъци както в западна Европа нещата щяха да бъдат далеч по добре.
  • 9 Бате Венци от Славия - сикаджията

    14 1 Отговор
    Добре е , че Стоян Александров храни червейте.
  • 10 Хайде сега

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Демокрацията не прощава":

    дружно - - Много сме! Силни сме!
  • 11 дядото

    9 1 Отговор
    страшното е,че за стояновци няма закони,няма власт.прокуратурата бездейства,медиите си траят,а представители на политиката и властта са превърнали държавата в недържава.и ако не бе убийството,това нямаше и да се разбере.пфу.какви хора управляват народа и държавата.отврат
  • 12 Ник.а

    10 1 Отговор
    Дреме им на граничните полицаи. Те са отишли там за далаверата, не да проверяват документи
  • 13 Рекламодател

    4 1 Отговор
    Айде, айде на кредитите! Не останаха! За какво ти прябват - за море, за телефонче? Или ей така - да се направиш на Господин за един ден? Айде, вземайте,- вижте колко е лесно, клик, клик и парите са при вас за 5 мин!
    А после? Не бойте се! Ще се оправим...Имаме хора навсякъде - и в съда, и в полицията, и едни якички момченца с квадратни глави!