6 Януари, 2014 08:50 33 917 6

Убитото момиче отвлечено за откуп? (Обновена в 11 ч.)

  • труп-
  • момиче-
  • хюлия-
  • хюлия маджар-
  • убита-
  • откуп

Множество удари в главата са причинили смъртта

24-годишната Хюлия Маджар от варненското село Белоградец, открита мъртва край магистрала "Хемус" близо до Девня, е била отвлечена за откуп, пише "24 часа". Новината за смъртта на момичето бе потвърдена от говорителката на полицията във Варна Ивана Милева. Тя обаче обеща подробности на специална пресконференция днес.

Родителите й са известни предприемачи в региона. В село Белоградец разказват, че семейството е голям работодател в региона, а хората ги харесват, защото били отзивчиви и помагали, предаде Нова телевизия.

За Хюлия хората в селото разказват, че е била скромна и възпитана.

Други слухове се носят, че на 1 януари Хюлия е излязла да пие кафе, след като някой й се е обадил по телефона. Няколко часа по-късно телефонът й е бил изключен. На 2-ри януари баща й е получил обаждане за откуп. Тази информация обаче не е потвърдена от властите.

В селото се говори също, че Хюлия е имала приятел от детските си години, за когото се смята, че има финансови проблеми и дължи пари. 

Хюлия излязла на 31 декември да празнува с приятели Нова година. Мястото на сбирката било специално помощение в бившата сграда на ТКЗС в Белоградец, което е пригодено за сватби и се ползва понякога като ресторант. На първи вечерта нейн близък й казал, че я търсят на портала. Тя излязла и повече не се появила. На следващия ден на семейството й се обадили похитители, които поискали откуп. Предупредили баща й Назми да не се обажда в полицията. След като чакал обаче 24 часа, той не издържал и се свързал с Дирекцията на полицията. Униформените са арестували младеж, който обаче бил освободен. Това заявиха съселяни на Хюлия.

"Много красиво момиче бе Хюлията, амбициозна и добра ученичка. Жалко за нея. Голяма трагедия, семейството й се занимава с бизнес отдавна", каза нейна учителка от основното училище. Бащата на Хюлия се казва Назми и е средният от тримата братя Маджар, които се занимават с бизнес от години. Отначало те гледали крави, а сега се занимават със зърнопризводство и имат собствена фурна. Кметът на Белоградец Али Бекир вчера не си вдигаше телефона.

Хюлия е завършила Природо-математическата гимназия "Д-р Иван Богоров" във Варна и в профила си във фейсбук е посочила, че работи във Варна. От там става ясно, че загиналото момиче е студентка във Варненския свободен университет. В профила си Хюлия е посочила като последно събитие купуването на кола на 27 декември миналата година. Тя има брат Ахмед, но в профила и във фейсбук като брат е записан младежът Тунч от Хасковско, който живее в Истанбул. Говори се, че жертвата е имала приятел, но никой не знае кой е точно той.

От Окръжна прокуратура – Варна разпространиха следното съобщение малко преди 11 ч.:

На 04.01.2014г. в лозов масив в близост до четвъртокласен път между с. Езерово и ГП І-4, е открит труп на лице от женски пол. Установено е че починалата е Хюлия Назим Маджар от с. Белоградец, на 24 години.

Незабавно са предприети оперативно-следствени действия и е извършен оглед на местопроизшествие от служители на ОД на МВР-Варна. Започнато е  досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта.

Според заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза - аутопсия на трупа,

смъртта е настъпила вследствие на нанесени множество удари с тежък предмет с тъп ръб в областта на главата и последвала силна кръвозагуба.

Извършват се активни действия по разследването, което се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура - Варна.

Извършителят на деянието се издирва.

Официална информация по случая ще бъде предоставяна само след разрешение на Окръжна прокуратура – Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wulkan

    8 1 Отговор
    И що за гад трябва да си, за да убиеш такова момиче?!
  • 2 Oirgolis Stavro

    8 1 Отговор
    mutrite pak se zavrahtat spalna sila blagodarenie na DPS i BSP jalko zamladoto momithe ....

    Коментиран от #4

  • 3 comments

    7 1 Отговор
    Хайде-къде се скри онзи-как беше-ОВЧЕВ май,
    който НИ ЛЪЖЕШЕ с процентите намалена престъпност??!!...
  • 4 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Oirgolis Stavro":

    prav si za sajalenie.leka mu prast na momicheto.
  • 5 Симеон Тасев

    1 0 Отговор
    самите бсп и дпс и герб са мутри и там управляващите
  • 6 Кобрата

    0 1 Отговор
    .няма ли съвест този убиец...сега ако го хванат само трепане и трупа му на сметището да гори