Last news in Fakti

7 Януари, 2014 12:46 4 744 0

Убиецът на Хюлия заловен на влизане в Холандия (Обновена)

  • хюлия маджар-
  • иван тодоров-
  • убийство-
  • белоградец-
  • отвличане-
  • момиче

24-годишният Иван Тодоров е криминално проявен

Уличеният в убийството на Хюлия Маджар от Белоградец е хванат на влизане в Холандия, съобщи бТВ, позовавайки се на информация от прокуратурата. Иван Тодоров е обвинен в отвличане с цел откуп, както и за убийство. Мъжът още е в Холандия, предстои да бъде предаден на властите у нас.

24-годишният Тодоров - съученик на жертвата, е криминално проявен. Тялото на момичето бе открито в събота в лозов масив до стария път за София. Хюлия е починала вследствие на множество удари в областта на главата. Баща й разпознал трупа.

Има свидетели, че Тодоров е изнесъл тялото от багажника на автомобил. После изчезнал със същата кола. Иван първо убил момичето и едва после пратил sms за откуп. Няма данни да е имал помагач. Не са ясни и мотивите му.

Категорично е отхвърлена версията за искане на откуп. След убийството Иван Тодоров изпраща SMS за откуп, за да разсее полицията и прокуратурата за други версии.

На 4 януари е издадена европейската заповед за арест на Тодоров. На 6 януари е задържан от холандските власти.

Това поясни на пресконференция днес  Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. 

Прокуратурата е изготвила молба за правна помощ до холандските правни власти за предоставяне на доказателства – автомобил, 2 куфара с дрехи, вещи, телефон, лаптоп. Тодоров е привлечен като обвиняем за убийство по особено жесток начин с користна цел, а и с цел да бъде прикрито друго престъпление.

Очакваме лицето да бъде приведено на територията на България, както и доказателствата, които са поискани, за които смятаме, че има следи от престъплението, посочи Арнаудова.

Има свидетели очевидци на неговите действия по изнасяне на тялото на момичето от багажника на автомобила. Пътниците от преминаващ автобус са го видели. Установени са категорично автомобилът, времето, мястото. На този етап, нямаме данни за съучастници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА