Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 17:12 2 225 3

Задържаха българи в Испания, откраднали коли за 350 хил. евро

  • българи-
  • кражба-
  • коли-
  • испания

Според първоначалните данни тези коли основно били крадени от територията на София и регистрирани след промяна на фабричните им номера

Задържаха българи в Испания, откраднали коли за 350 хил. евро - 1
Снимка: shutterstock

Седем души, сред които четирима българи, са задържани в Испания за трафик на автомобили, съобщават от българското МВР. Участие в разследването е взела ГДНП.

Действията на властите в Испания идват след серия операции у нас между май и октомври в няколко области на страната. В рамките на разследването българските криминалисти започнали да работят по изясняване на случаи на откраднати нови автомобили. Според първоначалните данни тези коли основно били крадени от територията на София и регистрирани след промяна на фабричните им номера.

У нас служителите на ГДНП са задържали над 20 такива автомобила. За други имало информация, че са с променени данни и изнесени в Испания. Властите в Мадрид са били информирани. В резултат са осъществени арестите на 7 участници в престъпната група. Открити са десет автомобила, които по предварителни данни са оценени на около 350 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пешо

    11 0 Отговор
    тиквата сред тях ли е

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.