Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 07:20 1 185 6

Постоянен арест за мъжа, опитал да запали бившата си приятелка и детето им

  • сливен-
  • съд-
  • арест

Инцидентът се разиграва Сливен

Постоянен арест за мъжа, опитал да запали бившата си приятелка и детето им - 1
Снимка: БГНЕС

Постоянна мярка задържане под стража постанови Районният съд в Сливен на 36-годишен мъж от града, който заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишното им дете, предаде БНР.

Районната прокуратура му повдигна две обвинения - за нарушаване на съдебна заповед за доближаване до бившата му приятелка и за подготовка на двойно убийство. Мъжът е с богато криминално досие, а според пострадалата той е бил агресивен и болезнено ревнив.

В петък сутринта, докато 33-годишната жена води детето си на ясла с колата, бившият ѝ съпруг - Николай Иванов, ги спира на улицата, влиза в автомобила им, вади шише със запалителна течност и ги облива целите.

"Започна да полива мен, при което се обърна да полива детето. Аз се опитах да му попреча до някаква степен и след това излязох от колата, когато течността беше излята цялата вътре – по таблото, по седалките, върху мен и върху детето ми. Той през цялото време ни се заканваше, че ще ни запали, ще ни изгори живи, той така или иначе щял да влиза в затвора и щял да ни излежи."

Според разказа на пострадалата през петте години съвместен живот тя често е била удряна, дори и пред детето и за това съдът е разпоредил ограничителна заповед.

"Да, имали сме доста случаи, когато ми е посягал, когато ме е удрял, дори пред детето, но аз бях с него от страх, за да не се случи точно това, което се случи преди няколко дни."

Жената сподели, че се страхува за своя живот и този на детето, въпреки съдебните решения преди инцидента.

"Шокът, който преживях онзи ден, мога да кажа, че ще го забравя, но в момента ми е притеснено и се страхувам много дали той няма да бъде пуснат и да бъде на свобода, защото ще го направи отново, дори може да се стигне до фатален край."

Районният съд в Сливен постанови постоянна мярка за задържане. Наблюдаващият прокурор по делото Катя Стаменова коментира, че обвиняемия не е обявил в съдебна зала защо е извършил деянието.

"Нищо не заяви в съдебна зала. Иска да му бъде наложена по-лека мярка. Касае се за две извършени деяния, които са с висока степен на обществена опасност. За неизпълнение на ограничителната заповед законът предвижда 3 години лишаване от свобода. За приготовлението за убийство, което е по-тежко наказуемо, от 1 до 6 години лишаване от свобода.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в тридневен срок. Това е пореден случай на домашно насилие в Сливен. Само през декември 2023 година случаите са два, като при единия от тях съдът пусна под парична гаранция обвинения в насилие над съпругата му. В началото на февруари жена бе задържана за домашно насилие над съпруга си. Тя го бе ударила с тесла по главата. Преди да отшуми последния случай с персонажите от този репортаж, в полицейския бюлетин отново излезе информация за задържан 48-годишен мъж в новозагорско село, упражнил домашно насилие върху жената, с която живеел на семейни начала.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    4 1 Отговор
    Това е психопатичен садист
  • 2 Съвместния живот с жена винаги води до

    3 3 Отговор
    Лудост😂😂😂😂😂😂аз си живея сам и ми е рахат така
  • 3 Женските избират избират😂😂😂

    5 2 Отговор
    И винаги раждат от най точния мъж😂😂😂😂😂😂
  • 4 горката поредна “умна” майка

    3 1 Отговор
    е как го избра точно такъв психопат и после ама защо така стана ??? това нещо жената не е като човека искат да са с лоши момчета да се надуват по улиците и заведенията но после ревът на умряло амамтой мъжа ми бил психопат е да ама ти си го знаела това и пак си била с него !!! хилядите такива жени доказват че при тях мозъка е в много ограничени количества останалите кото го доказват са тия зад волана просто всякаква липса на мисъл и разсъждение но после равенство искали и аз искам равенство с милионер по сметка ама не става само с реване …
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.