Last news in Fakti

14 Януари, 2014 10:29 9 169 2

Политиците наричат проституцията обидна, а се възползват от нея

  • проституцията-
  • клиентите-
  • криминализиране-
  • легализиране-
  • емануил йорданов-
  • рени иванова

Евентуалното криминализиране на клиентите е предпоставка за узаконен рекет

Политиците наричат проституцията обидна, а се възползват от нея - 1
Рени Иванова

„Обидно ми е, че политици наричат обидна моята професия, а в същото време се възползват от нея”, каза в „Здравей, България” Рени Иванова, която защитава правата на момичетата, занимаващи се с проституция.

Винаги съм поддържал тезата за легализация на проституцията, каза Емануил Йорданов – адвокат, бивш министър на вътрешните работи.

Двамата коментираха текст в новия Наказателен кодекс, според който на наказателна отговорност ще подлежат и клиентите на проститутки. „Като цяло текстът е добър, въпросът е доколко може да бъде ефективен”, подчерта Йорданов. Той уточни, че текстът се отнася за деяния, извършени по отношение на малолетни или непълнолетни, които се занимават с проституция.

„При блудство с непълнолетно лице, което се занимава с проституция, се наказва с лишаване от свобода до три години. Подобен текст съществува и сега в Наказателния кодекс”, коментира бившият министър.

Той все пак предположи, че е възможно текстът да бъде променен и да се отнася до всички клиенти на проститутки. Според Рени Иванова, ако този закон бъде приет, това е нещо несъстоятелно.

„Навремето имаше 14-годишни момичета, които работеха със сводници, 15-годиишни забременяваха от сводниците си. И самите сводници не бяха наказвани. Аз не мога да разбера какво се цели с този закон, тъй като да криминализираш клиент, който плаща за дадена услуга, това е все едно да криминализираш клиент, който не пазарува в огромния супермаркет, а в малкия магазин. Този текст е и предпоставка за узаконен рекет от страна на държавните служители”, категорична бе тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    4 0 Отговор
    Че политиците са именно най-изявените проститутки.
  • 2 PROFESIONALISTA

    1 0 Отговор
    Никой никога няма да легализира проституцията, защото тя е един от най-мощните инструменти за финансиране точно на политическите партии.