Last news in Fakti

2 Март, 2024 14:57 1 586 7

Фалшив паспорт е в основата на задържането на двойния убиец от дискотека "Соло"

  • фалшив паспорт-
  • задържане-
  • двоен убиец-
  • дискотека соло

Илиян Тодоров е бил хванат с подправения документ на летището в Ташкент

Фалшив паспорт е в основата на задържането на двойния убиец от дискотека "Соло" - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Фалшифициран паспорт стои в основата на задържането и екстрадирането на двойния убиец от дискотека "Соло" - Илиян Тодоров. Той е бил хванат с подправения документ на летището в Ташкент. Именно така се стига до вчерашния 1 март, когато Тодоров беше доведен у нас с полет от Мюнхен - 15 години след убийството, за което беше признат за виновен. Тодоров вече е в Пловдивския затвор, където трябва да остане доживот, съобщават от Нова телевизия.

След като Илиян Тодоров бил оправдан на първа инстанция в София, заминал за Северен Кипър. Там няколко години живеел и работил, става ясно от показанията му, дадени пред съда в Узбекистан. До задържането му се стига, след като е хванат с фалшифициран паспорт на летището в Ташкент. Пред съда в Узбекистан казва, че случайно намерил паспорт на друг български гражданин и така сменил една от страниците му със своята. Вчера на борда на самолета Тодоров запази мълчание.

През 2013 г. Тодоров пусна видеообръщение до тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, в което твърдеше, че убиецът от „Соло” е друг и е на свобода.

„Видях физическия убиец на метри от мен, защото погледите ни се срещнаха, нямам детайлна информация за него, каквато се оказа, че той има за мен. Защото заплахите започнаха няколко часа след това, те започнаха в следствения арест, продължиха и в Софийския затвор”, твърдеше Илиян Тодоров тогава.

Сега той ще лежи доживот в Пловдивския затвор. „Следва да търпи наказанието си „доживотен затвор” в затвора в Пловдив, тъй като последната му адресната регистрация е на територията на Пловдив”, заяви Христо Кръстев - заместник градски прокурор на София.

По закон той не може да иска условно предсрочно освобождаване от затвора. „Условно предсрочно освобождаване може да се иска само за наказание „лишаване от свобода”. За доживотен затвор не може да се иска условно предсрочно освобождаване, но може да бъде променен на 30 години”, заяви прокурор Христо Кръстев.

Датата 1 март се оказва ключова за Тодоров. На 1 март 2010 г. е внесен обвинителният акт срещу него. На същата дата, 13-години по-късно, е задържан в Узбекистан, а вчера беше екстрадиран у нас.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 0 Отговор
    Илиян е син на генералния директор на Национална служба "Растителна защита" и председател на групата общински съветници на БСП в Перник Венцислав Тодоров.

    Коментиран от #3

  • 2 Да,

    19 0 Отговор
    случайно намира паспорт на друг българин точно когато му трябва да избяга и случайно отива да живее в Кипър точно когато го търсят…
    И аз случайно ще си помисля, че не е убиец, какво ми остава…
  • 3 Ха ха ха

    7 15 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Естествено, всички убийци и терористи са руснаци,
    русофили, или комунисти....

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хи хи хи

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха ха":

    Ти колко цuгaнu -pycoфuлu и комунисти познаваш? За цuганu - руснаци по обясними причини не питам.

    Коментиран от #6

  • 6 има,има!

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хи хи хи":

    гледал съм ци-га-ни,руски ци-га-ни и кво от тва?темата е за убиеца от соло.мноо нахален бе!при доживотна да иска предсрочно,не е ли твърде безочливо?пи си изкара присъдата,макар и дълга.нек да му е сладко.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.