7 Февруари, 2014 17:50 1 230 0

Спряха трафик на 10,5 килограма псевдоефедрин

  • псевдоефедрин-
  • трафик-
  • дунав мост

Пробвали да го прекарат през Дунав мост

Спряха трафик на 10,5 килограма псевдоефедрин - 1
Снимка: Агенция "Митници"

10,5 килограма псевдоефедрин бяха открити на ГКПП Дунав мост, съобщиха от Агенция „Митници”

Съвместната операция e проведена вчера от служители на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Стара Загора, Агенция "Митници" и гранични полицаи. Акцията е предприета във връзка с информация за предстоящ опит за трафик на наркотични вещества към Европа.

В хода на съвместните действия, към 17 часа на ГКПП - Русе за митническа проверка е спрян микробус със старозагорска регистрация,  управляван от И.Р. /29 г./ от Стара Загора. В автомобила пътували 27- годишната М.К. и  С.З./25 г./, и двамата от Стара Загора. При извършените действия по разследването, в сака на М.К. са открити 7,762 кг. таблетки псевдоефедрин - прекурсор, използван за производството на наркотични вещества.

В колан, опасан около кръста на С.З., са намерени и иззети още 2,8 кг таблетки псевдоефедрин. Задържан е и С.С./34 г./ от  Стара Загора, който се предвижвал в друг автомобил и опитал да предупреди водача на микробуса да не преминава през граничния пункт.

В хода на оперативно-издирвателните действия е установено, че таблетките са получени от 39-годишният М.М. от Стара Загора. Той е установен и задържан от служители на областната дирекция на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница-Русе. Четиримата са задържани за срок до 24 часа. Пресечен е канал за износ на прекурсори към Европа. Работата по случая продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА