Last news in Fakti

5 Юни, 2024 05:27 1 656 9

Убийцата на децата си от Сандански ще обжалва доживотната присъда

  • кристина дунчева-
  • присъда-
  • сандански

В момента Кристина Дунчева излежава присъдата си в сливенския затвор

Убийцата на децата си от Сандански ще обжалва доживотната присъда - 1
Снимка: БНТ

Защитата на Кристина Дунчева, майката от Сандански, която уби двете си деца и в понеделник получи най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна, ще обжалва наказанието, предаде БНТ.

Адвокатите смятат, че Окръжният съд в Благоевград не е взел под внимание събрани доказателства и експертни заключения по делото, които доказват, че Кристина има сериозни дефицити в личността и не е осъзнавала какво върши.

Трагедията разтърси България преди четири години, когато майката уби 5-годишния Васко и 3-годишната Ивон в дома им. Семейството на Кристина смята, че съдът не взел под внимание доказателствата за психически тормоз и домашно насилие, което е упражнявал върху нея бащата на децата – Георги Трайков.

"Те хвърлиха цялата вина за Ивон и Васката върху сестра ми, на един беззащитен човек, който си е подал сигналите към полиция и към съд, но явно се доказа, че домашното насилие, поне в Сандански и в Благоевград, не се решава по законовия ред със сигнали", каза Илиян Дунчев, брат на Кристина.

Кристина Дунчева е травмиран човек в много тежко психическо състояние, разказва през сълзи брат ѝ. И до днес тя не си спомня какво точно се е случило във фаталния 19 ноември 2020 година.

"Тя вече четири години е на хапчета, по време на експертизите ѝ даваха едни, сега други - сутрин, обед и вечер, просто да е дрогирана", обясни Дунчев.

Адвокатите на Кристина Дунчева ще обжалват доживотната ѝ присъда.

"Изненадани сме, да, защото по делото има множество доказателства и множество факти, събрани от защитата в хода на защитата, които следваше да обусловят някакъв друг вид наказание или да доведат до отпадане на наказателната отговорност", каза Павлин Куюмджиев, адвокат на Кристина Дунчева.

На Кристина са направени три психиатрични експертизи – една в Благоевград непосредствено след убийството на децата, втора в затвора в Ловeч и трета – от 7-членен експертен състав в София. Две експертизи посочват, че жената има психично разстройство и не е осъзнавала какво върши.

"Това, което трябва да се направи, е да се прецени дали съдим едно болно и обременено лице или съдим един здрав човек. Това, че деянието е ужасно, няма никакъв спор, затова ние не коментираме авторството му. Коментираме единствено това дали тя е била екстремно улеснена, както посочват експертите, дали е имала други обстоятелства, които са я улеснили да извърши това деяние и условията, в които то е било извършено", коментира Павлин Куюмджиев, адвокат на Кристина Дунчева.

В момента Кристина Дунчева излежава присъдата си в сливенския затвор.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Защо и е

    4 3 Отговор
    Да е жива, като е умъртвила децата си? Гръмна ли я при опит за бягство- справедливо! Таман няма да я хрантутим!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мнение

    10 15 Отговор
    Тази жена е жертва на съпруга си, който е сринал психиката й и я е докарал до лудост! Съпругът й трябна да е подсъдим заедно с нея!
  • 5 Рей

    9 15 Отговор
    Жената е имала нужда от психиатър! Това, което е направила е ужасно, но трябва да се разследва как е стигнала до там!
  • 6 ПЕНКО

    13 2 Отговор
    ДЕЦАТА СА ДВЕ ---ЗНАЧИ -ДВЕ ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?? АЗ БИХ Я СВАРИЛ ЖИВА -ЗАЕДНО С МАЙКА И ???????????
  • 7 Добре бееееееее

    10 0 Отговор
    Като сте знаели какво става, защо сте я оставили да лудне и да си убие децата. Я луда, я проклетия. Ревнали ми сега след дъжд качулка.
  • 8 Кирчо

    2 7 Отговор
    Семейството на Дунчева и адвокатът й твърдяха, че Кристина е насилвана в продължение на години от Георги и от баща му – психически, физически и сексуално.
  • 9 Поп Кръстю

    0 0 Отговор
    Убийците не трябва да живеят. Държавата 20години щея храни пои за сметка на нас.