10 Юли, 2024 06:32 1 030 10

Тръгва делото срещу Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица

  • убийство-
  • дело-
  • рангел бизюрев-
  • цалапица

Подсъдимият бе издирван в продължение на 8 месеца и заловен с помощта на чуждестранните служби в Дания

Тръгва делото срещу Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица - 1
Снимка: БНТ

В Пловдив започва делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, предаде БНТ.

Подсъдимият бе издирван в продължение на 8 месеца и заловен с помощта на чуждестранните служби в Дания.

По време на процеса срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в укривателство на тежкото престъпление, Бизюрев призна, че сам е нанесъл 4 удара в тялото на Митко. След това с помощта на братята заровили тялото на младежа.

Днес на разпоредителното първо съдебно заседание ще стане ясно дали Рангел Бизюрев ще поиска съкратено следствие като признае всички факти, събрани до момента от прокуратурата.

Очаква се майката на убития Димитър да поиска да се конституира като частен обвинител и да предяви допълнителни претенции по процеса. Преди заседанието на съда близки и приятели на Димитър Малинов отново ще се съберат на протест с настояване за справедливост.

След дни се навършва точно една година от убийството в Цалапица, което прикова общественото внимание


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    8 4 Отговор
    Нямахме такива инциденти като млади - не знам, отделни случаи да - най-много - да се сритаме нещо, нещо момчешки да се ступаме. Изведнъж стана това - завист, ревност, злоба. Не че нещо ще се промени, ако се върне социализъм - то няма как това, но ето ти.

    Почернени майки.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    АЗ НЕ ИСКАМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА СТАНАТ КОМУНИСТИ, ИСКАМ САМО ДА ГИ НАПРАВЯ
    ХОРА С ХРИСТИЯНСКИ МОРАЛ
  • 3 Ама и на убитият не му е чиста работата,

    3 5 Отговор
    не ни казват истината за убийството, по радиото чух в едно интервю, че убитият дължал пари на убиеца( за наркотици) и затова е станало спречкването. Не са искали да го убиват, а само да го сплашат, но съдбата е решила друго. Нито са го клали, нито са го стреляли, просто нелепа случайност, един удар и беда!?
  • 4 Механик

    3 0 Отговор
    Ми айде повайте го това дело, че момчето скоро ще се пенсионира бе.
  • 5 Пешо

    7 3 Отговор
    Дилър убива безработен наркоман за закъснение с плащането.Чалгарска идилия.
  • 6 Дейвид

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Имаше си ги пак побоищата и убийствата, просто не се биеше тъпана по медиите, а напротив - всичко се засекретяваше. И разкриваемостта на тежките престъпления беше много по-ниска. За катастрофите изобщо няма да говоря. Разровете се из нета - тук таме вече излизат разсекретени доклади отпреди 30-40 години за състоянието на пътищата и за броя на жертвите от катастрофи - същата кланица е било, че и по-зле, като се отчете факта, че нямаше толкова много автомобили по пътищата и изобщо на глава от населението.

    Коментиран от #8

  • 7 да работи съда е нужно

    0 0 Отговор
    да има подсъдим, свидетели, обвинение, а и казус . Претеглят се доказателства, версии, откриват се потулванията, лобистите, лъжливите версии , После се изготвя план . Темида е сляпа . Обвинението иска присъда, а темида решава . Бавносъдието няма общо с кривосъдието . След толкова години излизат неща дето могат да обърнат всичко, да заблудят . 7-8 замесени в убииството и погледа върху откритото ясно показват картинката . 1 убиец и 2 гробищари , дето са крили 2 години какво е станало . Като лъжци . Другите дела са с големи присъди . подобните дела . 20 травми не са от кратък бой .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Габи

    4 1 Отговор
    За какво повече ще се борят и настояват близките на убития-за доживотни присъди или за милиони левове кръвнина?Нападения и убйства е имало и приди 1989 г.,но не се обявяваха. Тогава присъдите се издаваха по-бързо и убйците получаваха по-тежки присъди.