9 Август, 2024 19:54 2 183 8

ГДБОП разби престъпна група за търговия с оръжия

  • гдбоп-
  • оръжие-
  • трафик на оръжия-
  • арест

Действията по следствието са осъществени по необходимост

Шестима участници в схемата са арестувани при подхваната от ГДБОП профилирана полицейска интервенция против проведена незаконна група, занимавала се с преправка, ремонт, предпазване, търговия и превозване на оръжия, муниции и взривни субстанции, без да има право и позволение за това. Акцията е осъществена на територията на областите Русе, Силистра и София на 7 август т.г.

Действията по следствието са осъществени по необходимост. Претърсени са шест адреса, от които са конфискувани автомат „Калашников", четири револвера, над 1200 боеприпаса от друг диаметър и нерегистрирана сбирка остарели оръжия, наркотично вещество, наподобяващо марихуана. Материалите са докладвани на Софийската градска прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане.

На трима от арестуваните са повдигнати обвинявания и мярката им за неотклонение е удължена за период от 72 часа. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страйкър

    14 2 Отговор
    И тагаренко могат да арестуват. За незаконна търговия с оръжие.
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    10 1 Отговор
    ЕвроаталнтикЛунатиците ги е шубе да не ги отстрелят ДЕМОНкратично кат Фицо или Перчема !
  • 3 Лазо

    7 1 Отговор
    Такива новини винаги ме натъжават. Отношението към притежаването на оръжие е израз на отношението към правата на отделната личност да защитава живота и собствеността си. Вслучая законът за притежаване на оръжия и боеприпаси е погрешен, защото не дава възможност на желаещите законно да се сдобият с оръжие. Първоночално е комунистически - да няма населението оръжие, да не ги използва срещу властта. След това уж европейски - на Чехия например разреши в Конституцията си на гражданите си да притежават оръжие. Не е станал нито преврат, нито е почнало масово избиване. В Швейцария също можеш да си купиш пистолет, без да доказваш необходимост и без да искаш разрешение. Всеки трябва да има възможност да реши - да има оръжие или да уполномощи полицията, прокуратурата, въобще даржавата, да му гарантира личната сигурност. Въпросът е могат ли тези институции да реагиарат и да предотвратят нападение срещу живота и здравето на личността във всеки един момент? Ами не могат. А пистолетът - може. Може да спаси човешки живот, ако го имаш, и го ползваш разумно. Скоро четох, че в САЩ все пак има някакво разрешение за закупуване на някои видове оръжия. Но, личната информация, която се събира за тази цел, веднага след като се даде или откаже разрешението, се унищожава. А тука полицейщина - газови и въздушни пушки и пищови - регистрация в полицията, като потенциален престъпник. В случая законът прави насила хората престъпници.

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Лазо":

    Ама, като искаш заминавай за фашизираните американски щати, кой те спира? Там се стрелят всеки ден, ти също ще намажеш!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Ванката

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Аз съм войник от БА обучаван съм да елиминирам врага като използвам специализиран ръкопашен бой, хладно оръжие, огнестрелно оръжие, бойни отровни вещества, взривни вещества.
    Огнестрелното оръжие е само един от начините за елиминиране на противника.
  • 6 Лазо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Значи аз да се махам, така ли? Защо? Защото си казвам мнението и на теб не ти харесва? Или защото предпочиташ в България да жинвеят безправни роби, които нямат възможност даже да защитят живота си, независимо дали с огнестрелно оръжие, или по друг начин. Както и да се защитиш, трябва да бъдеш наказан, така ли е според комунистическото ти мислене? Ама вие дъртите комуняги добре се погрижихте за търбусите си, като освободихте държавата и народа от националното богатство от 100 млрд. лв и си го разпределихте между вас. И така, то се вижда резултата - благодарение на мизерията, създадена от вас, противниците на "ФАЩ", България намаля с 3 млн. души. Една част измряха от стреса и мизерията, други се махнаха, трети не се родиха. И вчера вашия другар Запрянов квичи, че нямало хора за армията. Няма хора - това е резултат от мислене като твоето, че отделната личност няма никакво значение. И докато държавата като цяло и всички институции мислят така, българското население ще намалява необратимо и безвъзвратно.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Лазо":

    На такива като теб, все някой друг им е виновен. И по-лошо ще става, така че мисли за ФАЩ, докато бавно осмисляш какво става в България!
  • 8 Ами,

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лазо":

    Напълно сте прав.И за оръжието.И за непукизма на властите, наследници на БКП и ДС за сигурността на хората. Чакам да цъфне някой, да обясни как сигурно било при Тошо и нямало нужда от оръжие.