31 Август, 2024 10:43 2 562 27

Рекорд на дрогирани и пияни шофьори по морето

  • шофьори-
  • дрога-
  • инциденти

Само за 1 година са иззети 646 автомобила

Рекорд на дрогирани и пияни шофьори по морето - 1
Снимка: БГНЕС

Бум на дрогирани и пияни шофьори по морето през август, отчитат пътните полицаи. Въпреки постоянните проверки в Бургас, броят на водачите, качили се в автомобилите си след употреба на алкохол или наркотици, не намалява.

Ръстът на заловените пияни и дрогирани водачи, седнали зад волана е през август, когато е и сезонът на отпуските, подчерта инспектор Пламен Николов, началник на Пътна полиция в Бургас, пише Нова телевизия.

Той обясни, че от началото на август досега са заловени 25 водачи, които управляват с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2, и са образувани 49 досъдебни производства срещу водачи, заловени да шофират след употреба на наркотични вещества.

От началото на годината до 25 август сравнено със същия период на 2023 година има намаление на заловените с алкохол и наркотици шофьори. Само за 1 година са иззети 646 моторни превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И само след 10тина...

    32 7 Отговор
    ...месеца -> рекорд по уволнени полицаи поради превишаване на пълномощията и полицейски произвол и яки обезщетения от МВР за потърпевшите граждани, в размер на минимум 50 бона.. т"ва когато излязат кръвните проби! Скоро ще има и масови дела срещу ключови депутати и политически партии за незаконно отнемане на автомобили. Ето тази сутрин по нова гледах поредният потърпевш, който два пъти вече драгтест5к му е фалшиво позитивен. Сега човекът ще съди МВР за 50 бона...тва си е злоупотреба с власт!

    Коментиран от #11

  • 2 Пич

    34 2 Отговор
    И как точно разбраха !? Съдът обяви тестовете като негодни ! Значи , за служителите на МВР са негодни , а за гражданите са годни !? Нека сега ги спукат от дела !!!
  • 3 Камион

    20 1 Отговор
    Ама нали дрегерите даваха грешка.За тях де
  • 4 Айше

    15 2 Отговор
    Утрепки
  • 5 Пенционер

    22 2 Отговор
    Вече ма страх и хапче за глава да пия ,що оп теста положителен
  • 6 Нещо

    24 1 Отговор
    Нормално за България калпави закони калпави тестове
  • 7 Демократ

    20 1 Отговор
    Това е лакмуса за състоянието на нацията. Жалки комплексирани ниско интелектуални хора по скоро полу чримати населяващи това блато друсащи се за да избягат от реалността си на жалкари и резервоари за пумия.
  • 8 Когато

    17 1 Отговор
    се увеличава процента на дрогиращите се хора, респективно се увеличава и процента на дрогираните водачи. Трябва възпитание и разяснителнй работа с подрастващите за вредата от алкохола и наркотиците и борба с нарко мафията. За това обаче трябват средства и усилия докато производството и търговията с тях носят печалби по дълга верига : производители, разпространители, лекари, лаборатории, адвокати и т.н.
  • 9 Новите глоби

    17 2 Отговор
    Щели да доведат до намаляне на пияни и друсани а пък фаровете денем помагали за по малко катастрофи😂😂😂тез измислени глоби от некомпетентните органи служат само за грабене на пари от неконтролируемата ситуация иначе са прах в очите на офцете че видите ли ние мислим за вас и взехме мерки като грабим повече
  • 10 Забелязвам

    12 8 Отговор
    Колко много засегнати наркоманчета пищаят в коментарите, още по-строги закони трабва. Всичкат тази дрогирана измет да се отстрани от пътя!!!
    Успокоително е, че доста от тях дадоха фира по пътищата, справедлив край за такива индивиди!

    Коментиран от #14

  • 11 Петър

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "И само след 10тина...":

    Тази глупост с фалшиво положителните тестове в България трябва да спре, само нямам представа кой и защо я я продължава тази глупост?
  • 12 Леон

    10 1 Отговор
    пияни и дрогирани от тях нищо не става
  • 13 Софийски селянин,

    15 0 Отговор
    И при соца си имаше пияни шофьори ама и законите бяха строги,но сега направо си е като пандемия...
    Тогава поне нямаше дрогирани..
    Комшията го пипнаха пиян след като с колата си леко удари един човек и го отнесе с една година в Бургаският затвор и две години без книжка.
    А и след това се явява на проверовъчен изпит..!
  • 14 Петър

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Забелязвам":

    А забелязваш ли, че почти всеки ден по някоя от националните телевизии има репортаж за невинен шофьор който е пострадал от фалшиво положителните тестове за наличие на наркотични вещества? Мислете поне малко с тия глави, че инак лошо, ей!!!

    Коментиран от #16

  • 15 Иван

    7 2 Отговор
    Всички пищят за защита на пияни и дрогирани дано ви се отговори по другия начин с действия на пътя когато погребете някой роднина друга песен ще пеете
  • 16 Иван

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Петър":

    А ти забелязваш ли че всеки ден има катастрофа с убити

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хахахаха

    5 0 Отговор
    То в България е забранено да се шофира, без да си дрогиран. Така излизат нещата.
  • 19 Петър

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    Забелязвам естествено, но това какво отношение има със стотиците невинно пострадали шофьори заради фалшиво положителните тестове за наличие на наркотични вещества?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Морски

    6 0 Отговор
    Колите добре ама затвор за тях кога!?
  • 22 ЗАТВОООР

    7 0 Отговор
    Пияни и дрогирани св.....и. Това не са хора, а биологичен от........дък, от който няма никакъв смисъл. Дано се .......... и да не пострадат невинни.
  • 23 А бе

    7 0 Отговор
    Има толкова важни обекти за реализиране ,кара наистина дрогиран хайде на строежа на тунела под Шипка ,труда ще му избие наркоманията
  • 24 Знайко

    10 0 Отговор
    1. Преди имаше много по-малко проверки за алкохол и дрога.
    2. Трафика беше 3 или 4 пъти по-малък.
    3. Сега има много повече автомобили и всички се струпват на 3 магистрали, защото другите пътища или не стават да се кара или обикаляш и правиш 20-30 км повече.
    4. Шофьорските курсова са проформа, гледа се да се вземат парите от хората и даже напоследък и вкараха нова заповед , според , която изпитващия няма право да скъса повече от 15 % от явяващите се на изпит.
    5. Предоставят се коли с по 200-300 коня на хора със 15 дни стаж от курса.
    6. Тежка пропаганда от екшън филмите, че ако си готин, смел и си гледал всички серии на Бързи и яростни можеш да се измъкнеш от всяка ситуация за катастрофа.
    Пример- през лятото по пътя Русе-Бяла-Търново е някакъв ад: нямаш видимост заради хълмистия терен и завоите, в населените места има по 5-6 легнали полицая, образуват се колони, водача пред теб може да изпревари, но докато се колебае прозореца за това изтича и продължавате в колона, движейки се със скоростта на камионите и бусовете.
    Пример 2 - там където пътя от Свиленград се слива с магистрала Тракия почва тежък екшън с гастарбайтерите бързащи за Европата. Същото е и в обратната посока. Минаваш отбивката за Свиленград и трафика олеква. Съветвам новите шофьори да избагват магистралата и да карат по странични пътища. Там има и по-малко полиция, защото те пък се прицелват да скубят чужденците.
    Въпроса с фалшиво положителните тестове също е много горещ и чака решения
  • 25 Знайко

    5 0 Отговор
    Въпроса с фалшиво положителните тестове също е много горещ и чака решение, но докато го получим на много хора живота ще бъде опропастен безвъзвратно за години напред и това което ще получат като обезщетения няма да компенсира и 20% от проблемите им.
    Не случайно Морфеус обясняваше на Нео , че магистралата е най-пасното място и не бива да си показва носа там никога. Гарантирам , че е много по-вероятно да катастрофираш на магистралата (дори и да не си виновен) отколкото да те пребият в дискотека или на улицата.
  • 26 Мхм

    7 0 Отговор
    Щом има рекордно потребление, значи има и рекордни продажби. За да има рекордни продажби или органите не си вършат работата, или са корумпирани. Вместо да изкоренят проблема от източника, парадират че правят нещо. Но реално само харчат пари за скъпи тестове, със съмнителна точност на показанията.
  • 27 Начо истината

    1 0 Отговор
    Свирепи глоби веднага.Като в Гърция.И за наркотици и пияни свине-затвор.Ужасни глоби в хиляди лева.Колите в дробилна машина на скрап,на кораба и в Турция.Наказанията е нужно да се прилагат веднага.Дежурен съдия,дежурен адвокат,едно обаждане по телефона и в затвора.Там те събличат гол.Изкъпват те с пожарен шланг,и те пращат на ония с големите черни маркучи на превъзпитание.Държи влага и се помни до живот.А тук сто лв.!Смях!