Last news in Fakti

5 Май, 2014 16:41 1 806 0

Спипаха 22 тона контрабандни пилета

  • спипаха-
  • контрабандни-
  • пилета

Стоката е разтоварена в склад в София вместо дестинация по документи - Гърция

Контрабандна доставка на голямо количество пилешко месо е открита при съвместна операция. В хода на предприетите действия е установено, че 22 тона пилета са разтоварени в склад в София вместо дестинацията по документи – в Гърция.

Съвместната операция е проведена от полицейски служители от Второ РУП-СДВР, сектор „Икономическа полиция”, РУП-Петрич – ОДМВР-Благоевград, гранични полицаи от ГПУ-Петрич-РДГП-Смолян и служители на ТД „НАП”-София.

На 3 май, към 21:45 часа, на ГКПП-Кулата за проверка е спрян товарен автомобил „Мерцедес”, пътувал по направление от Румъния към Гърция. Тирът управлявал 43-годишен полски гражданин. Установено е, че пломбата на товарното отделение на автомобила е манипулирана, а декларираното в документацията за превозван товар около 22 тона пилешко месо липсва. В хода на предприетите оперативни действия станало ясно, че месото е разтоварено в склад в София.

За случая е уведомена Районна прокуратура – Петрич. Образувано е досъдебно производство. На автомобила е наложена мярка за задържане за срок до 72 часа. Работата по случая продължава за изясняване на подробностите около разкрития контрабанден канал.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА