8 Май, 2014 13:48 1 006 1

Арестуваха заподозрян за множество грабежи

  • заподозрян-
  • грабежи-
  • множество-
  • арестуваха

Задържан е в ареста за постоянно

38-годишен мъж, заподозрян за поредица грабежи, е задържан от служители на Четвърто районно управление, съобщиха от МВР.

Около 15 часа на 30 април, на кръстовището на улиците „Енос” и „Мила родина” полицаите спрели за проверка лек автомобил „Ауди А4” и установили, че водачът е известният на полицията и осъждан за грабежи 38-годишен Д.А.- Кашкавала от София.

Мъжът е заподозрян за множество грабежи, извършени на територията на столицата и е обявен за общо държавно издирване. Престъпните деяния той осъществял по един и същи начин - набелязвал жертвите си в многолюдни пространства край големи обществени сгради, качвал се в автомобилите им и след заплаха, отнемал наличните им пари.

В случай, че човекът не носел пари в брой, го принуждавал да изтегли от най-близкия банкомат. Д.А. /38г./ бил отведен в районното управление и задържан с 24-часова мярка. В хода на предприетите процесуално-следствени действия е установена съпричастността му към извършването на три грабежа.

При един от тях - на 15 януари, към 17 часа, в района на бул. „Витоша” непознат мъж се качил в автомобила на 47-годишен столичанин, заплашил го и му отнел 1 171 лева. В хода на разследването е изяснено, че извършител е именно задържаният Д.А.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, 38-годишният мъж е привлечен като обвиняем. Наложена му е постоянна мярка за задържане.

Столичните полицаи продължават работа за документирането и доказване съпричастността на Д.А. и към други подобни прояви, извършени на територията на столичния град.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    2 1 Отговор
    Къде му е снимката ? Страната трябва да знае "героите" си !