Last news in Fakti

15 Юни, 2022 17:27 1 731 10

Заподозреният за убийството на Алена Щерк кацна в София

  • алена щерк-
  • убийство-
  • заподозрян-
  • кацна-
  • софия

Адвокат Казанлиев добави, че в Италия са извършени процесуално-следствени действия и е проверен щателно автомобилът, с който Спига е пътувал

Заподозреният за убийството на Алена Щерк кацна в София  - 1
Снимка: БНТ

Заподозреният в убийството на IT специалистката Алена Щерк Виктор Спига кацна на Летище София, след като беше екстрадиран от Италия. Това съобщават от БНТ.

На Летище София го очакваше адвокатът му Любен Казанлиев, който заяви, че очаква съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение на клиента му и че са готови да я обжалват.
Казанлиев заяви, че не е коментирал със Спига преквалифицирането на обвинението срещу него в убийство по особено жесток начин.

"В последните дни сме си говорили за личните му неща, за апартамента, работата му, за дружеството – неща, които имам да свърша по тях. В първите дни казваше, че е невинен и няма общо със случая и ми даваше насоки какво да говоря пред медиите. Утре следва да му бъде повдигнато официално обвинение и да се определи мярка за неотклонение. Първоначално ще бъде задържан за 72 часа и после, може би, ще реши съда. Ако му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, което аз очаквам, ще обжалваме и в зависимост от материалите по делото, ще градим защитна стратегия", каза Казанлиев.

Виктор Спига се е съгласил доброволно на екстрадиция от Италия по съвет на италианския си защитник и българския си адвокат.
Любен Казанлиев добави, че в Италия са извършени процесуално-следствени действия и е проверен щателно автомобилът, с който Спига е пътувал. Намерено е петно от неорганично вещество на стелката при седалката до мястото на шофьора като не може да се каже дали това е нова следа или нещо, останало от преди.
Спига и Щерк са имали общ бизнес преди да се разделят. Основна версия на разследването е, че престъплението е извършено от ревност. Известно е, че той е напуснал страната в деня на изчезването ѝ.

След убийството стана ясно, че Алена Щерк е подавала сигнали в полицията срещу бившия си приятел. Тя беше открита мъртва след издирване в края на месец май.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    затвор до живот за този убиец

    Коментиран от #3

  • 2 Хан Ауспух

    2 2 Отговор
    Иначе тая грозница вече гние в трапа!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хан Ауспух":

    А убииството да не би да е добро тои е убиец

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хан Ауспух":

    ЖЕНИТЕ не са такива и внимаваи човеко днес е видов ден по стар стил

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЦСКА 1948 "7"1'1'2"1"3"6"8"6"0

    3 1 Отговор
    Естествено,че се е съгласил на доброволна екстрадация! В управлявана от евреи лихвари. България морални задръжки няма и щом тоя тип има пари да си плати,ще му се подсигури "килия" с изглед към Рая. В затвора и девственниици ,че и дрога ще му доставят,ще яде такос и ориз по хамерикански. Да не е луд да остане в Италия,където предимство имат ония от албанската мафия.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.