Last news in Fakti

26 Май, 2014 16:17 1 214 1

Задържаха яхта с 32-ма нелегални имигранти край Созопол

  • яхта-
  • нелегални-
  • имигранти-
  • созопол

Те били събрани от различни места в Турция и е трябвало да бъдат транспортирани до Румъния за сумата от 2500 до 6000 евро на човек

Задържаха яхта с 32-ма нелегални имигранти край Созопол - 1
Снимка: МВР

Заловиха 32-ма незаконни имигранти на борда на моторна яхта в Созопол, съобщиха от МВР.

Вчера, към 16 часа, на радарите на интегрираната система за наблюдение на морската граница в РДГП-Бургас е засечена моторна яхта, пътуваща към пристанището в Созопол. Плавателният съд не отговарял на повикванията за идентификация от локалния координационен център.

Яхтата правила опити да се приближи към сушата, но избягвала граничните наряди по брега, които трябвало да я посрещнат и пренасочат за извършване на входяща проверка на граничен пункт.

Идентифицирано е името на плавателния съд - “Gagalini”, а на борда му граничните полицаи забелязали присъствието на много хора. Към мястото се отправили два гранични полицейски кораба, които спрели яхтата срещу централния плаж на Созопол. Групите за бордови контрол установили на борда й 32-ма незаконни имигранти.

При направените лични обиски у тях не са открити документи за самоличност. 31 заявили, че са афганистанци, а 1 е иранец. В част от тях са намерени документи, издадени от турски полицейски служби с различна валидност за пребиваването им на територията на Турция.

Нелегалните пътници разказали, че са се качили на борда на яхтата рано сутринта на 25 май в местността Карабурун, близо до Истанбул. Били събрани от различни места в Турция и е трябвало да бъдат транспортирани до Румъния за сумата от 2500 до 6000 евро на човек.

39-годишеният капитанът на яхтата представил на граничните полицаи копие на румънска лична карта. Незаконните имигранти и капитанът са задържани, а плавателният съд е съпроводен до пристанището.

Образувано е досъдебно производство, като работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    0 0 Отговор
    Да са ни честити поредните бунтовници-терористи-ислямисти изгонени от Сирия.