Last news in Fakti

16 Юни, 2014 16:16 2 200 0

Двама с опасност за живота след меле в Дългопол

  • двама-
  • дългопол-
  • опасност-
  • живота-
  • меле

Единият е с прободна рана в областта на корема, с опасност за живота, а другият е с черепно-мозъчна травма

Пиянски скандал в Дългопол приключи с трима ранени, а двама от тях са с опасност за живота, съобщиха от ОДМВР-Варна.

На 15 юни 2014 година след полунощ е възникнало сбиване на улица в град Дългопол. Боят се е заформил между две компании на средна възраст между 35 - 40 години.

Двама от мъжете са пострадали по-сериозно. Единият, на 38 години от град Варна, е с прободна рана в областта на корема, а другият - мъж на 49 години също от Варна е с черепно-мозъчна травма. Мъжете са с опасност за живота и са настанени за лечение в МБАЛ "Св. Анна" в град Варна .

Третият е мъж на 35 години от село Дългопол. Той е по-леко пострадал, с прорезна рана в областта на лявото рамо, като той е прегледан и освободен от лечебното заведение.

Като извършител на намушкването е установен и задържан за срок от 24 часа А.Л. на 38 години от град Варна. Образувано е досъдебно производство, а обстоятелствата по случая се изясняват.

Към момента състоянието на двамата сериозно пострадали мъже е стабилизирано.

Мъжът, който е с прободни рани, в областта на корема е в реанимация, съобщи  проф. Дико Бошнаков, зам. директор на МБАЛ „Св. Анна” град Варна за „Фокус“. Той е опериран и се проследява.

По думи на проф. Бошнаков, пациентът е избегнал на косъм фаталния край, тъй като прободната рана е на 1 см. от аортата. В момента е на самостоятелно дишане, но се реанимира, тъй като е в хеморогичен шок, поради голямата кръвозагуба.

Другият по-сериозно пострадал пациент, с черепно-мозъчна травма е настанен в Неврохирургия. Мъжът е лекар от Спешна помощ.

Пациентът е с нанесен много силен удар по главата и има счупване на черепа. Образуван е кръвоизлив под счупването, но не е в област, която е опасна и налага спешна операция.

Пациентът е относително неадекватен и буйства, което е нормално след черепна травма, подчерта проф. Дико Бошнаков. Той посочи, че се следи динамиката на състоянието и на двамата пациенти, но към момента те са извън опасност за живота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА