Last news in Fakti

26 Юни, 2014 09:00 10 796 6

Пламен Бонев: Оръжието е за самоотбрана, не да ви къса джобовете

  • самоотбрана

Преди 10-ина дни бизнесменът рани палестински гражданин със законно притежаваната си пушка

Пламен Бонев: Оръжието е за самоотбрана, не да ви къса джобовете - 1
Снимка: bTV

Оръжието е за самоотбрана, не да ви къса джобовете и да стои като ваза вкъщи. Това каза пред камерата на bTV бизнесменът Пламен Бонев, който преди 10-ина дни рани палестински гражданин със законно притежаваната си пушка. Инцидентът вдигна на крак столичната полиция.

Според някои съседи, чужденците, живеещи в съседство, не създават проблеми. Според други (сред които е и Бонев) обаче хората се страхуват да минават по улица „Софроний Врачански", когато се стъмни.

Бонев обясни, че около 20:10 часа във вечерта на стрелбата чул глъч пред дома си. Видял група от 15-ина души, които спорели на висок глас. Направил им забележка, при което започнали да го обиждат със силен акцент:

„Те не са научили български, за да работят, но са научили български, за да ни псуват”.

След размяна на любезности, трима от имигрантите опитали да разбият страничната врата на дома на Бонев.

„Реагирах адекватно” – по този начин бизнесменът обобщи последвалата предупредителна, по думите му, стрелба. „Ако исках да ги уцеля, със сигурност щеше да има уцелени”, заяви бизнесменът като се похвали, че в казармата е получавал домашни отпуски – явно, за точен мерник.

Бонев твърди, че даже не разбрал, че полицията е обградила жилището му. Прекарал в ареста 24 часа, като процедурата се забавила, защото отказал да бъде регистриран криминално.

Бизнесменът се аргументира с факта, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и подуправителят на БНБ Цветан Гунев също не са давали отпечатъци, а са им предявени по-сериозни обвинения от неговото хулиганство.

Макар стрелецът да заяви, че алкохолната му проба е отрицателна, той подчерта:

„Аз съм си в моята къща, мога да пия, да ям, да спя (...) и да стрелям, аз съм се защитил”.

"Трябва да им се покаже, че в България ще ги посрещаме гостоприемно, но ще защитаваме законите си”, обобщи Бонев.

От Факти.бг припомняме, че на 15 юни бизнесменът Пламен Бонев стреля с оръжието си след скандал с бежанци в центъра на София на улица "Софроний Врачански", а след инцидента 29-годишен палестинец беше откаран в болница с рана в хълбока.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоил Лазаров

    8 0 Отговор
    100% заставам зад гърба на човека. Не може всеки, ужким бежанец, да прави каквото си иска в центъра на града. В това отношение законът трябва да е както в САЩ - влезе ли някой в твой имот с цел да те нападне, да можеш да се защитиш с оръжие.
  • 2 Владислав Димитров

    5 0 Отговор
    „Аз съм си в моята къща, мога да пия, да ям, да спя (...) и да стрелям, аз съм се защитил”.
    Много правилни приказки, този човек е само за награда !
  • 3 Едикой си

    5 0 Отговор
    Е В А Л А Г-Н БОНЕВ !!!!!!
    Е В А Л А !!!!
  • 4 Stone Kold

    3 0 Отговор
    бравооо..ама куките що се прават на ени4ари?иди там повърти се па се прибери у конака

    Коментиран от #5

  • 5 koko

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Stone Kold":

    ами те приятел са си чисти еничари заедно с началници те си .то страхът от обвинение в расизъм ги гони тях ,така че са съгласни да защитят чаавето.та чак ми стана чудно как така осъдиха оня бин аладин дето нападна жената с нож
  • 6 Краси

    2 0 Отговор
    добре че има и такива мъже