Last news in Fakti

4 Август, 2014 13:41 1 122 0

Пласидо Доминго пее във филм на фестивала "Николай Гяуров" във Велинград

  • италианският културен институт-
  • "риголето в мантуа"-
  • фестивала "николай гяуров"-
  • велинград-
  • филм-
  • пласидо доминго

Музикалната лента е под режисурата на прочутия италианец Марко Белокио

Италианският културен институт в София участва в четвъртото издание на Фестивала на музикалния филм „Николай Гяуров“ (8-11 август 2014) във Велинград с представянето на филма „Риголето в Мантуа“ на прочутия режисьор Марко Белокио, вдъхновен от безсмъртната опера на Джузепе Верди.

Лентата ще бъде прожектирана на 9 август от 21.00 ч. на откритата сцена на централния площад, посветена на големия български оперен певец. Това издание на фестивала ще бъде много специално, тъй като се отбелязват 85 години от рождението и 10 години от смъртта на Николай Гяуров.

Филмът е по идея и реализация на Андреа Андерман, който, заедно с италианската държавна телевизия РАИ, е пренесъл във визуалния свят посланията и атмосферата на операта на Джузепе Верди директно от местата и часовете от либретото, като запазва ритъма на историята, така както е била замислена от авторите.

Лентата - продукция на РАДАФИЛМ, е с участието на великия тенор Пласидо Доминго, за първи път в ролята на Риголето. Оператор е носителят на “Оскар” Виторио Стораро. Националният симфоничен оркестър на телевизия РАИ е с диригент маестро Зубин Мета. Входът за проявата е свободен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА