6 Февруари, 2015 11:34 1 152 0

Мартин Скорсезе ще снима филм в Тайван

  • мартин скорсезе-
  • лиъм нийсън-
  • андрю грифит-
  • тайван-
  • филм-
  • кинопродукция-
  • люси

В продукцията участие ще вземат Лиъм Нийсън и Андрю Грифит

Областта Ruifang, намираща се в тайвнаската столица Тайпе, ще бъде домакин на снимките за новата кинопродукция „Silence” („Тишина”) на легендарния американски режисьор Мартин Скорсезе.

В района е забелязано временно дървено скеле на пътека, свързваща миньорското градче  Jinguashi с област Shuangxi. Тази пътека е била използвана в миналото от имперските куриери по времето на династията Цин (1644-1912), а по-късно се превръща в популярен планински път.

Местните жители са изключително развълнувани от холивудския проект и с нетърпение очакват да видят готовия продукт на големия екран. „Нашата буйна растителност и скалисти планини са наистина впечатляващи и остават траен отпечатък върху всички посетители, които са били тук”, споделят те.

Скорсезе избира Тайван като място за снимки по препоръка на свой колега- режисьора Анг Лии. Страната осигурява перфектен фон за филма, в който двама йезуитски свещеници от 17в. пътуват до Япония, за да намерят своя учител и да разпространяват Евангелието.

В главните роли ще бъдат актьорите Лиъм Нийсън и Андрю Грифит. Това ще бъде втората голяма и значима кинопродукция, заснета в Република Китай в последните 12 месеца. През октомври миналата година френският режисьор Люк Бесон заснема сцени за научно-фантастичния филм „Люси” с участието на Скарлет Йохансон и Морган Фрийман. През годините в този район е бил домакин за снимки и на други филми. Той е предпочитана локация заради  традиционните си сгради в японски стил и изгледа към Източнокитайско море.

„Филмите ни помогнаха да оценим красотите по нашите географски ширини”, споделят местните жители.  

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА