Last news in Fakti

12 Март, 2015 20:51 1 286 0

Балет "Арабеск" показва спектакъл за "Икар"

  • балет "арабеск"-
  • спектакъл-
  • "икар"-
  • конкурс-
  • маргарита арнаудова-
  • филип миланов-
  • съвременна хореография

ЕXIT е и победител на IX Международен конкурс за съвременна хореография на името на Маргарита Арнаудова

Спектакълът на Балет „Арабеск” - "EXIT" ще бъде представен на Софийския театрален салон на 19 март на сцената на Музикалния театър. Представлението е с номинация за наградата на САБ -  „Икар 2015” в категорията съвременен танц и пърформанс.

"EXIT" е и танцовият спектакъл победител в IX Международен конкурс за съвременна хореография на името на Маргарита Арнаудова, чийто организатор е Балет "Арабеск".

Идея и хореография: Филип Миланов
Музика: Добринка Табакова
Изпълнение: Виктория Петрова, Марина Попова, Петя Колева, Стефка Табакова, Валери Миленков, Васил Дипчиков

Тема на спектакъла е проблемът на индивидуалиста в обществото - проблемът на различния, мачкан от общността и болезнено търсещ изход. „ЕXIT” e спектакъл, вълнуващ се от идеята за мъчителното самосъхранение на индивида в един абсурден и враждебен свят. Композитор на музиката, по която е създаден спектакълът, е Добринка Табакова, получила Грами Номинация (Grammy Nomination 2014 for Best Classical Compendium - Tabakova "String Paths") – Тази номинация може би повлече крак и ето, че и спектакълът по точно тази музика е номиниран. Благодарим й от сърце за съгласието да предостави своя музика за конкурса на Балет „Арабеск”

В програмата на вечерта са включени и спектаклите, номинирани за наградата на ІХ конкурс за съвременна хореография „Маргарита Арнаудова": „3 чаши” на Ноа Атар (Израел), по музика на Георги Арнаудов, Утвърден съвременен български композитор. Творбата е вдъхновена от съвременните женски идеали за красота и успех и желанието на жените  да се вместят в тях, пресъздадени от Ангелина Гаврилова, Виктория Петрова и Андрея Андонова, както и „Капка в океана” на Антъни Мидълтън (Обединено Кралство) по музика на Добринка Табакова. “Капка в океана” изследва самотата и празнотата, чувството, че има нещо, което липсва от живота ни. Трима танцьори (Марина Попова, Петя Колева, Стефка Табакова) в пространството, всеки от тях затворен в собственото си съществуване, търсят начин да създадат връзки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА