14 Май, 2015 16:06 1 132 0

Лувърът удължи рекламната си кампания за българската изложба

  • лувъра-
  • рекламна кампания-
  • изложба

Експозицията се радва на огромен интерес от страна на посетителите

Музеят „Лувър” удължава с още две седмици рекламната кампания в парижкото метро за изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България” заради големия интерес към експозицията, съобщиха от Министерство на културата.

На всички възлови станции в метрото в Париж, където всеки ден минава огромен поток от хора /от 4 до 4,5 млн. пътници на ден/, има монтирани реклами за впечатляващата българска изложба, в която са включени 1629 експоната от 17 български музея. На рекламните пана и постери на станциите на парижкото метро е бронзовата глава на тракийския цар Севт III от фонда на Националния археологически институт с музей при БАН – уникалeн шедьовър на античното изкуство. Както е известно, именно бронзовата портретна глава на тракийския владетел Севт III, открита от българския археолог Георги Китов (1943-2008), е основен акцент в експозицията ни в Лувъра, представяща тракийското изкуство по един неповторим начин, като разказ за одриското царство, за неговите съкровища, владетели, ежедневен живот и съседи.

Интересът към нашето културно наследство, представено в залите на крилото „Ришельо” в Лувъра, продължава да е много голям. Сред многото посетители на изложбата с археологическите открития в България тези дни бяха и членове на културна делегация от Република Хърватия. Между първите, които разгледаха забележителната експозиция с тракийските ни съкровища и с бронзовата глава на Севт III още преди официалното й откриване, беше и прочутият американски режисьор, продуцент и сценарист Джордж Лукас.

Много споделяния за изложбата ни има и във Фейсбук страницата на Лувъра, която има над един милион посетители. Специализираното списание за изкуство и култура „Exponaute” също публикува специално резюме за изложбата ни „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България”.
        

Съкровищата на траките, бронзовата глава на тракийския цар Севт III от фонда на Националния археологически институт с музей при БАН и най-новите археологически открития в България ще бъдат в Лувъра до 20 юли 2015 г., където ще могат да бъдат оценени от най-многобройната музейна публика в света. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА