Last news in Fakti

22 Май, 2015 04:30 965 0

Черноморска изложба в ООН

  • изложба-
  • карти-
  • оон

В Бургас ще представят изложбата

Дипломатическият институт към Министъра на външните работи, Областната администрация на Бургас и Бургаският свободен университет на 22 май 2015 г. от 1700 ч. в зала „Атриум” на БСУ ще представят изложбата "Морето сближава всичко далечно", по повод на Международната година на картата 2015-2016.

Изложбата представя Западния (българския) черноморски бряг, като средоточие на ранни цивилизации чрез най-ценните от историческа гледна точка 30 картографски изображения от II до XIX век. Те са съхранени в световни и български колекции, събрани в тематичен модул „Западното Черноморско крайбрежие в стари карти и гравюри“.

В експозиционен модул „Хора и градове“, пред бургаската общественост е представен Старинният Несебър като световно културно наследство, под егидата на ЮНЕСКО. Отделно са експонирани и съвременни карти – специално дарение на Българска картографска асоциация за Библиотеката на ООН в Ню Йорк.

След премиерата й в Бургас, през месец юни изложбата ще бъде представена в централата на ООН в Ню Йорк, по предложение на Постоянното представителство на Р. България в ООН. Инициативата за бургаска премиера на изложбата е на Вълчо Чолаков – Областен управител и е част от националния план за участие в Международната година на картата 2015-2016.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА