Last news in Fakti

11 Август, 2015 13:57 1 326 0

Не знаех, че съм писал книги за Путин

  • владимир путин-
  • книги-
  • русия-
  • издателство-
  • поредица-
  • немцов

Книгите от поредицата за Путин са повече от 20

Не знаех, че съм писал книги за Путин - 1
Снимка: БТА/ AP

Руска издателска къща отпечатва поредица от книги за президента Владимир Путин с имената на западни автори, но без тяхното знание, съобщи „Гардиън“.

Издателите са използвали имена на анализатори и журналисти, които обаче не са дали съгласието за това и най-важното – не са писали книги за държавния глава на Русия.

Журналистът от „Гардиън“ Люк Хардинг, Едуард Лукас от „Икомонист“ и Доналд Йенсен – експерт по руски въпроси, работещ от САЩ – заявиха, че са много изненадани от факта, че се използват имената им.

Издателската къща „Алгоритъм“, основа през 1996 година, описва себе си като едно от водещите руски издателства, специализирани в политическо и социално съдържание. Къщата е издала и книга на вицепремиера Дмитрий Рогозин.

Книгите от поредицата за Путин са повече от 20. Използвани са и имената на бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, както и на убития руски опозиционер Борис Немцов. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА