Last news in Fakti

24 Август, 2015 16:22 4 056 0

Библиотекарският университет с международно признание

  • унибит-
  • библиотекарски-
  • университет-
  • международно-
  • признание

В последния брой на най-престижното световно издание в областта на история на книгата Sharp news е публикувана рецензията на проф. Яни Милчаков

Библиотекарският университет с международно признание - 1
На снимката: проф. Яни Милчаков

В последния брой на най-престижното световно издание в областта на история на книгата “SHARP NEWS” е публикувана рецензията на проф. Яни Милчаков от Университета по библиотекознание и информационни технологии за монографията „Българската книга (1878 – 1912) на издателство „За Буквите – О Писменехь“ с автор младия, но вече световно известен български учен доц. д-р Васил Загоров. Доц. Загоров е  ръководител на катедра „Библиотечни науки“ в същия Университет.

Не само за доц. Загоров, за проф. Милчаков, за издателство „За Буквите – О Писменехь“, за УниБИТ, но и за България е въпрос на огромен престиж популяризирането на българската книга в такова значимо световно издание.

За всички, които следят развитието на един от най-модерните български университети, тази новина не би трябвало да е изненада. Дори и през тази година, когато болшинството от родните ВУЗОВЕ, поради остротата на демографската криза, страдат от липса на студенти, в Библиотекарския университет ситуацията е коренно различна. Наплива на студенти е огромен – всеки се стреми към по-хубавото, към по-качественото. Усилията, които положи ректорското ръководство, начело с ректора – проф. Стоян Денчев и неговите заместници – проф. Павлова, проф. Петева и проф. Гарванов, вече дават постоянни и видими резултати.

УниБИТ стана разпознаваема образователна институция не само в България, но и в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА