Last news in Fakti

13 Март, 2016 18:29 1 615 2

Ийгълс приключиха кариерата си

  • ийгълс-
  • край-
  • кариера-
  • група

Американската рок банда Ийгълс спира да свири, заяви в интервю за Би Би Си, един от основателите й Дон Хенли.

"Мисля, че вече няма да ни видите да свирим заедно. Това беше едно достойно сбогуване", - каза той, коментирайки последното свирене на групата заедно с Джексън Браун по време на церемонията за връчването на наградите "Грами" на 15 февруари.

Решението за разпускането на групата е взето след смъртта на китариста и вокалист Глен Фрей, съосновател на групата, посочи Дон Хенли.

67-годишният Фрей почина на 19 януари в САЩ след усложнен ревматоиден артрит и пневмония.

„Ийгълс“ (на английски: Eagles) са американска рок група, която е сформирана в Лос Анджелис в началото на 70-те години на 20-ти век. 

С пет номер-едно сингъла и четири номер-едно албума „Ийгълс“ са сред най-успешно записващите изпълнители на десетилетието. 

В края на 20-ти век два от техните албума – Eagles: Their Greatest Hits (1971–1975) и „Хотел Калифорния“ (Hotel California), се нареждат сред най-успешно продаваните албуми според асоциацията на Американската звукозаписна индустрия (RIAA). 

Най-продаваният албум им „Хотел Калифорния“ се определя като 37-ят в „Ролинг Стоун“ (Rolling Stone) листата „The 500 Greatest Albums of All Time“ („500-те най-велики албума за всички времена“), a групата е категоризирана на 75-о място в листата на Rolling Stone „100 Greatest Artists of All Time“ („100-те най-велики изпълнители за всички времена“). 

Те са също най-добре продаваната някога американска група с Eagles: Their Greatest Hits (1971–1975), който е най-добре продаваният албум в САЩ до момента. „Ийгълс“ се разделят през 1980 г. и са извън сцената за 14 години, но се събират отново през 1994 г. за „Hell Freezes Over“ („Адът замръзва“) („За записа ние никога не сме се разделяли. Ние просто си взехме ваканция от 14 години“). Оттогава пътуват прекъсващо и през 1998 г. са въведени в Рок и Рокендрол Залата на славата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джими

    0 0 Отговор
    Те направиха много!Оставиха следа в музиката.Няма да забравим хита им "Хотел Калифорния който се слуша и до днес толкова години след създаването си.Велика група за времето си!
  • 2 чичо Пенчо

    0 0 Отговор
    МНОООООООООООГО ВЕЛИКИ !!!!