Last news in Fakti

30 Март, 2016 14:43 2 893 2

Проф. Михаил Станчев представи лицето на хибридната война на Кремъл

  • михаил станчев-
  • проф. михаил станчев-
  • русия-
  • книга-
  • третата световна
Проф. Михаил Станчев представи лицето на хибридната война на Кремъл - 1
Снимки: Венцислав Михайлов/ФАКТИ

Донбас ще остане зона със замразен конфликт от типа на Приднестровието. Това влиза в целите на хибридната война, която Кремъл води срещу Украйна. Това посочи в лекция през март във военния клуб в София деканът по нова и най-нова история в Харковския национален университет проф. Михаил Станчев.

По време на лекция от проф. Михаил Станчев беше представена и рускоезично издание на неговата книга, написана в съавторство с Юрий Фелштински - „Третата световна: битката за Украйна“.

Историята на руско-украинския конфликт се преплита с геополитика и ролята на службите за сигурност на Кремъл.

Според авторите, основният въпрос е дали битката за Украйна ще се превърне в световна война или Русия ще бъде въвлечена в нов Афганистан, което би е довело до падането на режима на Путин. Това е сърцевината на една много актуална книга, която в наши дни никой не смее публикува в Русия.Проф. Михаил Станчев представи лицето на хибридната война на Кремъл

Превеждайки читателите през историята на Украйна, от древността до наши дни, авторите се фокусират върху периода на украинската независимост, която страната получава при разпадането на Съветския съюз.

Специално внимание се обръща на конфронтация с Русия, която е породена от стремежа на Украйна да стане член на ЕС и НАТО; икономическото изнудване и газовия шантаж, който Москва провежда срещу Украйна и Цяла Европа и не на последно място за политиката на Русия да използва Киев като плацдарм за навлизане в Европа с използване на техники и тактики на Нацистка Германия и Сталинския СССР.

За всеки, който иска да знае за неписаните правила на политическите игри, истинските причини за хибридната война, както и за евентуалните ѝ последици не само за Украйна и Русия, но и за целия свят общността е книгата на проф. Михаил Станчев.

Винаги е имало опити Крим да бъде откъснат от страна на Русия. Това казва в лекция във военния клуб в София деканът по нова и най-нова история в Харковския национален университет проф. Михаил Станчев.

Агресия срещу Украйна ще има негативни последици преди всичко за самата Русия.

Така нареченият "референдум" в Крим е незаконен, понеже проведен с помощта на "зелени човечета".

Социално-икономическата обстановка в Крим се влоши след две години на неговата окупация от Русия.

Конфликтът в Украйна придобива геополитически характер, защото той се развива в сърцето на Европа. За първи път от втората световна война се нарушават принципите на международните отношения като териториалната цялост и независимост.

Трябва да признаем, че Украйна си има проблеми, но ние, като украинци, като можем да ги разрешим. Аз мога да критикувам правителството и няма нужда трета страна да ми казва какво трябва да направя.

Украйна има шанс и без ядрен потенциал да стане мост между Запада и Изтока. Ние не искаме да бъдем бойно поле. Ние трябва да сме поле за взаимно разбиране.

Спасение за европейската сигурност ще бъде, ако Украйна стане мост за взаимно разбиране между Запада и Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ьаьа

    1 1 Отговор
    освен да се посмея малко на това "представяне" друго не ми остава
  • 2 звън на центове

    1 1 Отговор
    -:))

    Другарят декан на Харковски.........., от Украйна.