Last news in Fakti

10 Март, 2016 22:37 1 712 3

Донбас ще остане зона на замразен конфликт

  • донбас-
  • украйна-
  • русия-
  • проф. михаил станчев

Ние не искаме да бъдем бойно поле

Донбас ще остане зона на замразен конфликт - 1
Снимка: Венцислав Михайлов/ФАКТИ

Винаги е имало опити Крим да бъде откъснат от страна на Русия. Това казва в лекция във военния клуб в София деканът по нова и най-нова история в Харковския национален университет проф. Михаил Станчев.

Според него Донбас ще остане зона със замразен конфликт от типа на Приднестровието. Това влиза в целите на хибридната война, която Кремъл води срещу Украйна, посочи ученият.

Това, което стана в Крим, и стана на 15-и март или на 16-и март, да проведеш референдума и то известно под какво – под дулата на автоматите, и на 18-и да станеш част от Руската федерация… Възможно ли е въобще технологично това да стане за два дена? Това е подготвено преди 10 години, заяви проф. Михаил Станчев. Той сравни референдума за Крим с този проведен от Третия райх за Судетската област в Чехия през 30-те години на миналия ХХ в.

Конфликтът в Украйна придобива геополитически характер, защото той се развива в сърцето на Европа. За първи път от втората световна война се нарушават принципите на международните отношения като териториалната цялост и независимост.

Трябва да признаем, че Украйна си има проблеми, но ние, като украинци, като можем да ги разрешим. Аз мога да критикувам правителството и няма нужда трета страна да ми казва какво трябва да направя.

Украйна има шанс и без ядрен потенциал да стане мост между Запада и Изтока. Ние не искаме да бъдем бойно поле. Ние трябва да сме поле за взаимно разбиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Унуфри

    2 2 Отговор
    Вие оцапахте к.....а и сега ще си сърбате попарата.
  • 2 Внимателно

    2 2 Отговор
    Сега нагли престъпници с помоща на обемно обсебени тежко наркоманизiрани заграбиха Цяла Украйна от Русия и от Украйнския народ.
    Пратиха войски,танкове и артилерия срещу Рускоговорящи в ИСточна Украйна само и само да провокират ядрен конфликт МЕжду НАТо И Москва..

    ПОследва бурна ликвидация на тежката кооперирана индустрия с Москва вкл военна и стратегическа ..на практика нанесоха непоправими щети на народа на Украйна..завинаги без да получат и едно пикливо евро от Евросъюза или мръсно нарко доларче от САЩ.
  • 3 Много внимателно

    2 2 Отговор
    ЛИквидирани са връзките между Украйна и Руската федерация ,десетки милиони съветски граждани в Украйна са зверски малтретирани с наркотици и с обемно прецакващи клипове по телевизии на Украйнски ... ПОлзват изключително нагли пси блокиращи и пси промиващи оръжия за масово поразяване.

    Това на фона на ликвидация на БЪлгарската нация в BUlgaria/ограбвана през София