12 Април, 2016 03:00 1 054 1

Откриват изложба „Съвременни автори”

  • откриват-
  • изложба-
  • съвременни автори-
  • димитър иванов

Тя представя част от колекцията на проф. д.ик.н. Димитър Иванов

Откриват изложба „Съвременни автори” - 1

Откриват изложба „Съвременни автори”, представяща част от колекцията на проф. д.ик.н. Димитър Иванов, съобщиха от галерия „Сердика”.

Димитър Христов Иванов е издател, публицист, историк, университетски преподавател, колекционер и общественик. По случай 65-ия си юбилей той дава възможност не само на близките си, но и на всички почитатели на българската живопис, да се докоснат до личния и така вълшебен свят, който е съхранил през годините.

Сред внимателно подбраните произведения от колекцията му „Съвременни автори”, които ще може да се видят в изложбената зала на галерия „Сердика”, намираща се в сърцето на обновения Женски пазар, между 20 април 2016 и 19 май 2016 г., са творби на Светлин Русев, Атанас Михов, Калина Тасева, Енчо Пиронков, Евгений Босяцки, Лиляна Русева, Вежди Рашидов, Кеазим Исинов и др.

От галерията обещават смяна на експозицията в средата на обявеното за изложба време, за да може да се насладите и обогатите максимално чрез безспорния художествен талант на едни от най-именитите автори, чиито уникални творби достигат до нас благодарение на дългогодишната колекционерска страст на Димитър Иванов, водена от любов към живопистта.

Вернисажът ще се състои на 20 април от 18 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Женски пазар

    0 0 Отговор
    Имам идея да изрежа 1/3 от картината и тогава професора ще ме припознае, като Едуард Дробицки или Зураб Церетели. Макар че само Дробицки го е правил демонстративно и е спечелил Биенале...
    Ей тая рубрика е 190-та глуха в сайта и не ми пречи да ви го кажа; малко не стига ама БГ художниците им е "малко в повече". Като гледам Хайтов що ги чини - там и Церетели няма да му помогне...