5 Май, 2016 01:31 1 445 0

Филипините и Индонезия с първо представяне на „Откритие“ тази година

  • откритие-
  • певци-
  • индонезия-
  • филипини
Филипините и Индонезия с първо представяне на „Откритие“ тази година - 1

Филипините и Индонезия са двете нови страни, които международният поп фест „Откритие“ прибавя за двадесет и петата си годишна. С тях страните, участвали във фестивала минават седемдесет.

Филипинката Ейднжъл Бонила, която живее в Лос Анджелис, участва в тазгодишното издание на „Откритие“ по препоръка на Деси Добрева, която свързва фестивала с началото на певческата си кариера. Джаз изпълнителката Ейнджъл е с рядко срещан талант и приковава вниманието на публиката. От ранна възраст участва в многобройни конкурси и състезания. Изявава се в телевизионни музикални шоута, през 2011 г. участва и в X-Factor USA. Същата година взема участие с малка роля във филм – пародия, който е номиниран за наградата на Критиците през 2011 г. В конкурса за песен на „Откритие 2016“ Ейнджъл ще участва със своя авторска композиция.

Участничката от Индонезия, Динда, също ще представи своя песен на сцената на фестивала. Динда започва певческата си кариера в тийнейджърските си години, когато сформира музикална група със съучениците си. През 2010 среща Баю Ардиант, талантлив музикант и продуцент от Бандунг. Двамата започват съвместна работа и записват песента Milik-Mu (Принадлежа на теб). Така тя решава да запише и първият си студиен проект. Скоро, след първият им запис, Баю насърчава Динда да запише свой, независим, мини албум. Музиката и се класира в топ 50 Любими нови изпълнители в Индонезия през 2012 г. Достига полуфиналите на Интернационалното състезание за писане на песни с участници от 118 страни, с общо 20 000 песни, борещи се за титлата. Изпълнителката участва и в конкурса „Пробуждане“ през 2013 г., организиран от компанията Awakening - Лондон.

В края на 2013г. Динда издава албума си ЕР, Рахасия, компилация от 6 песни, с поп и джаз звучене, обявен като „задължителен да се чуе”.

Международният конкурс за песен на „Откритие 2016“ ще се проведе на 22-ри май в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА