24 Юни, 2016 03:00 1 437 0

Авторските права изтичат през дупка в закона

  • авторски права-
  • дупка-
  • закона
Авторските права изтичат през дупка в закона - 1

Едва 700 лв. е получило сдружението „Копи БГ”, което отговаря за събирането и разпределението на парите, получени като компенсационни възнаграждения от производители и вносители на CD-та, DVD-та и флашки у нас. Цялата сума е била платена през 2012 г., а през следващите 4 години - нито лев, пише вестник „Монитор”.

През 2011 г. влязоха в сила поправки в Закона за авторското право и сродните му права, с които трябваше да уредят плащането на въпросните компенсации. На практика обаче става тъкмо обратното заради вратички в закона, от които са се възползвали вносители и производители на информационни носители, обясниха от Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП).

През последните 4 г. нито една стотинка не е отчислена в сдруженията за колективно управление на авторски права, потвърдиха пред „Монитор” и от Министерство на културата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА