Last news in Fakti

10 Октомври, 2011 12:24 1 980 0

Стоян Денчев с международно признание

  • софия-
  • стоян денчев-
  • награди

 От 4 до 6 октомври в Киев, Украйна се проведе поредната пета сесия на Съвета по книгоиздаване при Международната асоциация на Академиите на науките. В Съвета членуват повече от 30 представители на различни държави, в това число и България. В рамките на сесията беше проведена Международна научна конференция „Историко-културно взаимодействие в контекста на развитието на книгоиздаването, книгообмена и науката за книгите” и конкурс за присъждане на международна премия на името на академик Лихачов и за най-добър научноизследователски проект „Научна книга”.

Сред наградените в конкурса със специална диплома за значим принос за националната култура и науката за книгата, изучаването на историята, теорията и съвременните проблеми на книгата е проф. д-р на икономическите науки Стоян Денчев, ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии /УНИБИТ/ за книгата му „Ролята на библиотеките във формирането и развитието на култура за информационна прозрачност, научи Факти.бг. Социални функции на библиотечните дейности”, която е издадена в Москва през 2010 г. в съавторство с проф. д-р Ирена Петева.

Голямата награда за принос за изучаването на проблемите на съвременното информационно общество в контекста на изучаване на книгата, Денчев си я подели с Леонов от Санкт Петербург. Проф. д-р Денчев получи във връзка с приза и скъп швейцарски часовник.

Освен всичко друго, в началото на месеца проф. Стоян Денчев беше назначен от генералния директор на Юнеско за член на борда на директорите на единствения в света Международен институт по информационни технологии и образование със седалище в Москва. Двама са новите членове, като другият новоназначен е американец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА