Last news in Fakti

7 Април, 2017 00:45 1 093 0

Десислава Вражалска с първа самостоятелна изложба

  • десислава вражалска-
  • изложба

Финансистът Десислава Вражалска дава старт на новия арт сезон в столицата с тематична изложба, озаглавена "Усещане за изкуство, вино и пролет". Експозицията, която ще бъде показана на 7 април в столичния ресторант „Ниагара“ (Дружба), събира в себе си цялото вдъхновение на един артист, оставил четката и статива да почиват за десетилетия и завърнал се към емоцията от рисуването само преди година.

Десислава признава, че е нарисувала платната за първата си самостоятелна изложба за по-малко от 12 месеца, а идеята да покаже работите си пред публика дошла съвсем спонтанно.

Вдъхновена от красотата на различни места по света, Деси показва как изглежда нарисувана една мечта или пък приказно пътуване към звездите, защото един от емблематичните персонажи, които се появяват в платната ѝ е Малкият принц.

„Маслените бои все още ме плашат, затова залагам на акрила, но един ден, кой знае – може и да посегна към тежката артилерия“, споделя Деси.

„Цял живот съм икономист, но арт вдъхновението никога не ме е напускало, затова реших да покажа 30 от платната си пред публика – за да споделя с хората емоцията от красивото в живота. В страхотната обстановка на ресторант „Ниагара“ ще можем да се насладим и на чаша добро вино, да усетим настъпващата пролет и да преживеем възраждането на природата за нов живот“, казва още художничката.

Деси обича да рисува пейзажи от любимите й Амстердам и Париж, мечтае за обиколка на Африка и не спира да се усмихва. Определя се като сложна смесица от непоправим романтик и идеалист и същевременно здраво стъпил на земята козирог.

В творбите й ясно се вижда стремежът към съвършенство и строгата мазка на артистът, посветил кариерата си на цифрите, но оставил най-съкровеното кътче в сърцето си за изкуството.

Арт събитието ще продължи с изпълнения на Сунай Чалъков, а в приветливата атмосфера на ресторант „Ниагара“ – Дружба ще можете да се насладите на сезонното пролетно меню и добре приготвени ястия в компанията на подбрани и елегантни бели вина, създаващи усещането за „изкуство, вино и пролет“ по един неповторим начин. Входът е свободен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА