Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 19:01 2 177 0

Калин Врачански и Симеон Лютаков в „Още нещо за любовта“

  • софия-
  • „още нещо за любовта“-
  • премиера-
  • калин врачански-
  • симеон лютаков-
  • георги данаилов-
  • магдалена ралчева

Премиера за България  на „Още нещо за любовта“ ще се състои на 16.12.2011 година. Калин Врачански, Симеон Лютаков, Мария Статулова, Велко Кънев са част от актьорите, които ще ни пренесат през 1945 година. Сценарист на филма е Георги Данаилов, а режисьор Магдалена Ралчева, съобщи "А Плюс Синема".

Филмът „Още нещо за любовта“ е създаден по действителен случай. Историята ни пренася в 1945г., когато младият д-р Иван Руменов, асистент на разстреляния от Народния съд проф. Александър Станишев (известен учен, хирург, създател на новата българска клинична хирургия, министър на вътрешните работи и народното здраве), е интерниран във Варна. Там той се запознава с арменеца фотограф Дикран, любимец на целия град. Чрез Дикран д-р Руменов преоткрива истинското приятелство и радостта от живота.

За беда, Дикран претърпява злополука и състоянието му е критично. Лекарите не дават никаква надежда за живота му. Тогава в болницата се появява красива жена, която настоява да се омъжи за Дикран, независимо от безнадежното му състояние…

Магдалена Ралчева е завършила кино и телевизионна режисура в НАТФИЗ „Кр.Сарафов” през 2005г. Автор е на три късометражни и поредица от документални филми. Новелата и „Наемателят” е отличена със специалната награда на АRT-TV Сърбия през 2008г.

Награди:
Награда за операторско майсторство на 14-тия Международен Бердянски филмов фестивал в Украйна.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА