Last news in Fakti

30 Декември, 2011 13:07 2 829 0

Звездите, които светът загуби през 2011

  • eйми уайнхаус-
  • елизабет тейлър-
  • звезди
Звездите, които светът загуби през 2011 - 1
Eйми Уайнхаус. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази година светът загуби някои от най-ярките си звезди в музиката, киното, литературата. Кои са те и с какво ще ги запомним.

 

Еми Уайнхаус

Алкохолът отне живота на талантливата британска певица Ейми Уайнхаус. Разследването за шокиращата й смърт стигна до извода, че тя е изпила пет пъти над позволената от закона доза за шофиране. Ейми бе провъзгласена за гениална певица от мнозина. Тя спечели 5 награди „Грами“ само през 2008 година  Освен с невероятния си глас, Уайнхаус бе известна с борбата си с наркотиците и алкохола. Тя бе намерена мъртва на 23 юли в леглото си, заобиколена от няколко бутилки водка.

 

Елизабет Тейлър

Легендарната актриса, известна с красотата, страстта съм лукса, благотворителността и най-вече бурния си личен живот, почина на 79-годишна възраст в болница след продължително боледуване. Тя е носител на две награди „Оскар“ за „Бътърфийлд 8“ (1960)  и „Кой се страхува от Вирджиния Улф“ (1966). Тя е първата актриса, чийто хонорари се изчисляват на милиони долари. Хората я обичаха заради нейното изящество, щедрост и  красота. Въпреки осемте й брака. Тейлър е и шампион по благотворителност, особено насочена към борба с вируха на ХИВ/СПИН.

Пийт Постълуейт

Големият британски актьор Пийт Постълуейт почина от рак през януари на 64-годишна възраст. Ще го запомним с ролите му във филмите „Обичайните заподозрени“ и „Генезис“. Необичайната му физиономия няма как да се забрави и във втората част на „Джурасик Парк“. Режисьорът Стивън Спилбърг го определи като най-велик актьор на света. Двамата работиха по филма „Амистад“.

 

 

 

 

Майк Стар

Бившият басист на групата Alice in Chains бе открит мъртъв през март в къща в Солт Лейк Сити. Той се появи в предаване на музикалната телевизия VH1, в което разказа за битката си с наркотиците. Стар дори призна, че наркотиците станали причина да бъде изритан от бандата. Музикантът е арестуван за притежание на дрога и незаконни субстанции.

 

Сезария Евора

Световноизвестната певица от Кабо Верде Сезария Евора почина на 70-годишна възраст на родния си остров Сао Висент, почти три месеца след като реши да напусне сцената, защото се чувстваше твърде изтощена. Наричана "Босоногата дива", защото винаги излизаше боса на сцената, Сезария Евора от 17-годишна пее в местни барове в родината си и добива световна известност чак на 43 години, когато записва първата си плоча в Португалия.Най-известната африканска певица е носителка на музикалната награда "Грами" и е наградена с френския орден на Почетния легион.

 


Кларънс Клемънс

Саксофонистът Кларънс Клемънс, който стои зад музиката на Брус Спрингстийн, почина от удар на 69-годишна възраст в болница във Флорида. Музикалната му кариера продължи 40 години. Работил е с Джаксън Браун, свирил е с Лейди Гага, снимал се е във филма „Ню Йорк, Ню Йорк“, участвал е и в сериала „The Simpsons”. 

Нейт Дог

Рапърът Нейт Дог, бивш член на популярния хип-хоп лейбъл "Death Row", почина на 41-годишна възраст. Той стана известен покрай съвместния си проект с рапъра  Dr. Drе, работил е със Snoop Dogg и 50 Cent. Нейт Дог имаше сериозни здравословни проблеми и през 2007 година получи инфаркт, последван от още един през 2008 година. Още тогава лекарите го поставиха да сложи край на музикалната си кариера. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА