26 Януари, 2012 12:57 1 284 0

Гледаме театър от Лондон на живо

  • театър-
  • на живо-
  • лондон

Три  международни премиери на Кралския национален театър в Лондон (nationaltheatre.org.uk) ще могат да гледат на живо в столицата ценителите на театъра, съобщиха от Британския съвет в София.

Излъчванията ще са в реално време в салон на "Синема сити" (cinemacity.bg) - в "Мол София", на ъгъла на ул. "Опълченска" и бул. "Ал. Стамболийски" - с български субтитри срещу билети на цена 15 лв. за възрастни и 12 лв. за ученици.

Първата представление е на 9 февруари - новата пиеса на Никълъс Райт "Проблясъци".

Новата пиеса на Никълъс Райт (с оригинално заглавие Travelling Light) е забавен и завладяващ поглед към източноевропейските имигранти, които станаха основни играчи в златните години на Холивуд.

Как 22-годишен претенциозен безделник направи откритие, което ще убягва на всеки друг кино-пионер за години напред?

В далечно село в източна Европа, в началото на 20 век, младият Мотл Мендл е омагьосан от трепкащите неми образи от кинематографа на баща си. Финансиран от Яков – ентусиазирания местен търговец на дървен материал, и вдъхновен от Анна – момичето изпратено да му помогне да снима селото им, той открива революционен начин за разказване на истории. Четиридесет години по-късно Мотл – вече станал прочут американски режисьор, поглежда назад към ранните години от живота си и се изправя срещу цената, която е платил, за да осъществи мечтите си.

Награденият Антъни Шер, чиято предишна работа с Националния театър включва „Примо” и „Стенли”, се връща в ролята на Джейкъб

Излъчването е от 21.00 ч. поради часовата разлика с Лондон, където по това време е 19 ч.

Следващите представления са "Комедия от грешки" от Уилям Шекспир (1 март) и "Грешките на нощта" от Оливър Голдсмит (29 март).

National Theatre Live (NT Live) е вълнуваща инициатива на Кралския национален театър в Лондон за излъчване на най-доброто от британския театър в кина по целия свят. Програмата започна през месец юни 2009г., когато в над 200 кина по света и пред обща публика от повече от 50 000 души, бе показано представлението  "Федра" с участието на Хелън Мирън.

Сателитното излъчване на постановките на Кралския национален театър е част от глобалната програмата NT Live, която се осъществява в България благодарение на партньорството между Британски съвет, Cinema City, Програма „Световен театър в София” на Международен театрален фестивал „Варненско лято” и Столична община.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА