Last news in Fakti

5 Февруари, 2012 10:16 1 066 0

Венеция се превърна в театър

  • венеция-
  • карнавал

Започна традиционният карнавал

Във Венеция започна традиционният карнавал, който всяка година събира хиляди туристи. Градът е преобразен с декори, придаващи театрална атмосфера.

През 2012 г. събитието преминава под мотото „Животът е театър". В следващите дни всички площади, улици, канали и мостове на Венеция ще се  превърнат в истински театрални сцени, на които ще се разиграят завладяващи спектакли.

Карнавалните шествия започнаха в съботната вечер, като по традиция тръгнаха от площада „Сан Марко". Там е разположен фонтан, от който блика червено вино.

Тази година до входа към „Канале гранде" е издигната 9-метрова дървена статуя на бик, която ще бъде запалена в последния ден на карнавала -  21 февруари.

Днес в романтичния италиански град ще се проведе „празник върху водата".

На 12 февруари ще се състои една от най-красивите церемонии на карнавала. Тогава от 100-метровата камбанария на централния площад „Сан Марко" ще се спусне „ангел".

На 19 февруари ще бъде избрана най-хубавата маска, след което през града ще премине „мълчаливата регата" на гондолите.

Традицията на венецианския карнавал се корени в езическия римски празник Сатурналии, по време на които са били отменяни всички социални условности и правила на поведение и всеки е можел да се забавлява както пожелае.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА