Last news in Fakti

6 Ноември, 2018 12:13 3 962 0

Картини, които оживяват пред очите ви (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • акико накаяма-
  • изкуство-
  • alive painting-
  • пърформанс-
  • живи картини-
  • променящи се-
  • японска художничка-
  • e.u.e.r.p.i.

Защо картините са сухи и спрели във времето? Защо да не са живи? Защо да не се движат?

Картини, които оживяват пред очите ви (ВИДЕО + СНИМКИ) - 1
Снимки: Facebook

Казват, че изкуството е вечно, но дали наистина е така? Ако картината, която гледаш изведнъж оживее и започне да диша, бълбука и променя пред очите ти?

Талантливата японка Акико Накаяма създава именно такова живо изкуство, което се променя пред очите ти.

Японката се завръща в София, за да застане отново пред българската публика, след големия интерес към изкуството ѝ от миналата година.

Бълбукащите картини, разказващи истории за различни светове и вселени и потапящи в опияняваща хипноза, ще бъдат придружени от звуци, създадени от E.U.E.R.P.I. с ембиънт музика на живо.

Картини, които оживяват пред очите ви (ВИДЕО + СНИМКИ)

Чрез "живите" си картини художничката ни потопи в нежна хипноза на безкрайни бълбукащи мехури и цветове, кара ни да потънем в размисли за света, живота и всичко, което можеше да ни хрумне.

Картини, които оживяват пред очите ви (ВИДЕО + СНИМКИ)

Каква картина ще видите или в какъв свят ще ви отведе „живата“ творба пред вас, зависи от самите вас и от това, колко дълбоко ще се потопите. От кръговрата на живота до най-малките клетки, които го съставляват и всичко е във вашето въображение.

Картини, които оживяват пред очите ви (ВИДЕО + СНИМКИ)

Като част от магическия пърформанс, който ще се случи на 8 ноември от 21:00 часа в Дом на киното, Акико Накаяма представя и своята самостоятелна изложба в галерия "Аросита". В нея Акико Накаяма представя и своята "жива" изложба от картини, замръзнали в момента на действие. Нея можете да посетите в периода между 1 и 14 ноември, 2018 г.

Картини, които оживяват пред очите ви (ВИДЕО + СНИМКИ)

С авторката може да се срещнете на живо и да се включите в разговора за нейното творчество на 8 ноември в 17:30 в галерия "Аросита", часове преди пърформанса в Дом на киното.

Коя е Акико Накаяма?

Картини, които оживяват пред очите ви (ВИДЕО + СНИМКИ)

Акико Накаяма е родена в Токио. Тя е художник, който описва красотата на преливащата енергия използвайки различни медии, като инсталация, фотография и пърформанс. Работейки с движението и жизнеността на цветовете в съчетание с дигиталните технологии, Акико Накаяма нанася живописни картини, наричайки своя пърформанс "Alive Painting".

Картини, които оживяват пред очите ви (ВИДЕО + СНИМКИ)

Тя изобразява резонанса между формите и текстурите, използвайки различни видове течности, всяка със собствена характеристика. През последните години тя активно развива своя проект както самостоятелно, така и в колаборация, обикаляйки света: ARS ELECTORONICA FEST (2016), Австрия, Линц; TEDxХанеда (2015), Япония, Токио; Фестивал на изкуствата DLECTROCITY (2017), САЩ, Детройт.

Картини, които оживяват пред очите ви (ВИДЕО + СНИМКИ)

В София Акико ще представи "Alive Painting" заедно с българския проект E.U.E.R.P.I., който ще създаде звукова среда чрез различни ембиънт и дрон звуци, за да потопят публиката в едно истинско абстрактно измерение, където се ражда живото изкуство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА