Last news in Fakti

23 Април, 2012 10:16 3 365 0

Рут и Дивна обраха наградите на БГ радио

  • рут колева-
  • дивна-
  • бг радио-
  • лили иванова
Рут и Дивна обраха наградите на БГ радио - 1
Снимка: Снимка: БГНЕС

БГ Радио раздаде снощи годишните си музикални награди. Младите лица на родната музикална сцена Дивна и Рут Колева си тръгнаха с по две статуетки, а за Вдъхновители на годината бяха провъзгласени Дони и Момчил.

Песента на 2012 година е на Дивна - „Ти не можеш да ме спреш“, създадена заедно с Миро и Криско. Съвсем очаквано младата надежда си тръгна и с наградата за дебют.

Кадифеният глас Рут Колева стана изпълнителка на годината, а мъжкият приз отиде при Любо Киров (от група „Те“). В категорията „БГ група на годината“ спечели „Мери Бойс Бенд“ в конкуренцията на "Акага", "Мастило", "Д2" и PIF.

Марияна Попова си тръгна с наградата за най-добър текст за парчето „Чуй ме“. Песента с най-добър клип пък е „Заедно“ на мъжкото трио Графа, Любо и Орлин, заснет от Васил Стефанов.

Рут Колева си тръгна с още една награда – за най-добър БГ дует с Белослава за песента „На мен ми пука“.

Графа получи наградата за най-добър БГ албум – за "Невидим".

Специалната награда за „БГ посланик“ отиде при гимнастика Йордан Йовчев.

Събитието се проведе в пълната зала 1 на НДК, водено от Орлин Горанов и Любо от „ТЕ“, а специално участие направи примата Лили Иванова, която представи новата си песен „Не съм за теб“.

Повече от 5 000 слушатели на най-българското радио в ефира номинираха цял месец любимите си изпълнители за единствените музикални награди в България, чиито победители се решават само от публиката.

Зрителите на церемонията бяха зарадвани и с изпълнения на Васил Найденов, Мария Илиева, Лора Караджова, Тони Димитрова и БТР, както и с песента на Софи Маринова, която ще представи България на „Евровизия“ -”Love Unlimited“. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА