Last news in Fakti

27 Април, 2012 15:38 969 0

БНР издаде компактдиск за 136-годишнината от Априлското въстание

  • бнр-
  • компактдиск-
  • годишнина-
  • априлското въстание

Новият компактдиск „Безсмъртните”, издаден от Рекламно-издателската къща на Българското национално радио е с изпълнения на Смесения хор на БНР с диригент Румен Райчев.
В него са включени  одите „Бенковски” и „Волов” и поемата „Кочо” („Защитата на Перущица”) от „Епопея на забравените” на Иван Вазов, поемата „Левски” на Росен Василев. Музиката е на  известния композитор и диригент Стоян Бабеков, автор на оркестрова, камерна и хорова музика, сонати и други пиеси за пиано, на над 400 хорови, солови, детски и други песни.
Смесеният хор на Българското национално радио е създаден през 1952 г. и е сред малкото професионални хорови колективи в България, открояващи се с прецизно изпълнение на елементите на музикалната фактура, спазване на динамичните, темпови и артикулационни означения и чиста интонация. Репертоарът на хора включва творби от кантатно-ораториалния и оперния жанр на автори от предкласиката до наши дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА