Last news in Fakti

6 Май, 2012 18:59 1 148 0

„Шах с пешката” под мотото "Криза на Апокалипсиса"

  • шах с пешката-
  • пърформанс-
  • фестивал
„Шах с пешката” под мотото "Криза на Апокалипсиса" - 1
Пърформансът „Между живота и смъртта” на Орлин Дворянов - Снимка: Изкуство в действие

За трета поредна година Сдружение „Изкуство в действие” организира студентски фестивал на пърформанса „Шах с пешката”. Партньори по проекта са Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Народно читалище „Николай Хайтов”.

Мотото на тазгодишното издание е „Криза на Апокалипсиса”.

Във фестивала участват студенти, докторанти и преподаватели от катедра „Изобразително изкуство” при Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ и студенти от Националната художествена академия. Изявите обхващат различни тенденции в развитието на пърформанса от зараждането му, като форма на артистичен изказ до наши дни.

 Фестивалът е част от „Майски дни на културата” в Софийски университет „Св. Климент Охридски".

 Паралелно със студентските пърформанси във фестивала са включени и няколко пърформанса от проекта „60 пърформанса на Орлин Дворянов”, с който той отбелязва шейсетата си годишнина.

Основният организатор на събитието е сдружение „Изкуство в действие”, което през 2010 година отбеляза 20 години от своето учредяване. С него работят артисти и артпедагози от различни сфери на изкуството. Дейността на сдружението се състои в организирането на изложби, концерти, спектакли, симпозиуми, уъркшопи, международен културен обмен. Приоритет в програмата на организацията имат свободните младежки инициативи и творчески изяви с експериментален характер.

Началото на фестимала е в понеделник, 7 май от 18 часа в Софийски университет, Факултет по начална и предучилищна педагокика, галерийно пространство „Кафето”, бул. Шипченски проход 69А.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА