Last news in Fakti

7 Май, 2012 17:24 2 791 0

333 гайдари репетират за световен рекорд

  • гайдари-
  • световен рекорд-
  • гинес-
  • шри шри рави шанкар

333 гайдари от смолянска област ще поставят световен рекорд за Гинес. Генералната репетиция за представянето си те ще направят на 8 май от 18,30 часа на стадиона в Смолян, съобщи "Смолян днес". Събитието по поставянето на рекорда ще бъде  на 16 май в зала 1 на НДК. Очаква се на мащабното събитие в НДК да присъстват над 4000 души заедно представители на Гинес. Пред тях нашите гайдари  ще демонстрират невероятния си талант и умения и ще представят не само Смолян, а и България пред света.  Гайдарите, които ще вземат участие са от Смолян, Баните, Златоград, Широка лъка, Девин, Рудозем и НУФИ. Най-младият от тях е на 14  години, а най-възрастният ще е известният Стою Чонгаров. И малки гайдарчета са искали да се включат, но Гинес имат  изисквания за възраст.
Организатор е фондация „Изкуството да живееш”, с подкрепата на община Смолян, съобщи координаторът на  фондацията по този проект Соня Драгова. Подобен световен рекорд не е поставян никога до сега и България е първата  държава, която ще го постави, обясни тя. На мащабното културно събитие основателят на фондацията Шри Шри Рави Шанкар ще изнесе лекция за човешките  ценности и живота без страх и агресия. Той е сред най-уважаваните  хуманитарни дейци на нашето съвремие.  Номиниран е три пъти за Нобелова награда. В България повече от 20 000 души в 45 града са изпитали ползите,  създадени от Шанкар. Повече от 4000 деца са участвали в програмата „Детство без агресия”, която възражда и развива  човешките ценности в българските училища и социалните домове, казват организаторите на форума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА