Last news in Fakti

9 Май, 2012 21:33 7 652 0

Григорий Вазов се гордее със своя именит род

  • григорий вазов-
  • вузф

Наследник съм на един от братята на Иван Вазов, д-р Кирил Вазов. Това разказа ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) доц. Григорий Вазов в Proинтервю на въпрос за своя именит род. Това е един род, който е дал на България Иван Вазов, ген. Георги Вазов, ген. Владимир Вазов, Иван Киров Вазов, посочи ректорът на ВУЗФ, който се гордее със своите предшественици и никога не му омръзва да разказва за тях.

Кирил Вазов е завършил медицина в Цариград и е един от основателите на първта българска болница в Цариград. След Освобождението се прибира в Пловдив, жени се за сторозагорчанка, преместват се в Стара Загора и там открива кабинет. Един от неговите синове е моят дядо, а друг - Иван Киров Вазов, става министър в последното правителство на Муравиев и е убит от Народния съд след 9 септември 1944 г., припомни Григорий Вазов.

На въпрос какво е най-важното, което би искал да следва от именитите си предшественици, доц. Вазов отговаря: Това, което аз се опитвам да правя в България е едно добро образование. Различно от това, което е правено до сега. И след 20 или 30 години други ще разберат и ще кажат "Това е било правилно, това е било много важно за България".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА