Last news in Fakti

15 Май, 2012 15:47 995 0

Български студенти снимат в Оксфорд

  • тв-
  • студенти

Два екипа на Студентската телевизия на България “Алма матер” ще прекарат една седмица в края на месец май в Оксфорд, Великобритания, съобщиха от медията.

Предаванията, които студентите ще заснемат, са част от втория етап от реализирането на проекта “Изграждане и развитие на Европейска студентска телевизионна мрежа” по програма “Младежта в действие” на ЕК. През 2010г. АМТВ постави началото на проекта с партньорството си с Висшите училища по журналистика в Лил и Париж. Тогава френски и български студенти заснеха четири мултикултурни предавания, с които отговаряха на въпроса “Какво е да си млад човек и творец в България и Франция?”.

Преди да се отправим към Града на спящите кули – Оксфорд, ще направим едно ретроспективно пътуване из потайностите на София през очите на френските студенти.

Седем млади колеги от Висшето училище по журналистика в Лил съвместно с екипа на предаване “Ателие” – телевизионна работилница за изкуство и култура се срещнаха с Ангел Петков – студент от НХА, който прави кинетични скулптори и след това ги разрушава, Пламен Иванов – създател на Fireter – театър на огъня и сенките и братята Ованес и Тигран Торосян – актьори.

Как изглеждат българските творци в очите на френските студенти? Гледайте предаване “Ателие” – телевизионна работилница за изкуство и култура в неделя, 20 май, от 13:35 по ТВ”Европа”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА