Last news in Fakti

2 Ноември, 2019 18:22 1 362 2

Българска анимация в надпреварата за „Оскар”

  • задачи за деня-
  • анимация-
  • оскар

В сюжета на анимацията е заложена темата за загубата и самотата

Българска анимация в надпреварата за „Оскар” - 1

Българската анимация „Задачи за деня” е с шанс за „Оскар”. В студиото на „Събуди се” по "Нова телевизия" създателите ѝ Весела Данчева и Иван Богданов разказват как тя попада в най-голямата филмова надпревара.

„Занимаваме се с анимационни филми отдавна. Когато ги създаваме те се популяризират на различни фестивали по света. „Задачи за деня” спечели международно отличие, което го квалифицира за наградите на Американската академия”, каза Весела Данчева от продуцентска къща "Компот колектив".

В сюжета на анимацията е заложена темата за загубата и самотата. „Филмчето е базирано на стихотворението „Задачи за деня” на Стефан Иванов. В литературната творба тази тема е заложена много фино”, допълни Данчева.

„Живее се с проблеми. Човек, който няма от тях - не е жив. Тези филми се занимават точно с това – проблемите да бъдат погледнати под друг ъгъл. Това е интересното на анимацията”, посочи Иван Богданов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ

    1 1 Отговор
    Вече сме 1 по Самоунищожение и духовна деградация в вселената.
    Няма биологичен матрял, само анадоли...
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    1 0 Отговор
    Популяризират се по различни фестивали, а защо тогава не ги дават по телевизията ни? Аз бих много се изкефил да гледам българска анимация, стига да не е пълен бОклУк като обикновените ни сериали. Ама се страхувам че такъв е случая и с тази "продукция".